You are here

ΥΠΟΙΚ: Στο διάλογο για το απόρρητο και οι τράπεζες

09/12/2003 14:33
Έτοιμος για διάλογο και με τις εμπορικές τράπεζες δηλώνει ο Μάρκος Κυπριανού. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Υπουργός Οικονομικών άνοιξε σήμερα την «πόρτα του διαλόγου» για την άρση του τραπεζικού απορρήτου και στις εμπορικές τράπεζες προσθέτοντας πως η θέση του υπουργείου του είναι γνωστή και δεδομένη.

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε εμπλεκόμενου φορέα και της Βουλής σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις και διορθώσεις, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές επί της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου για μερική άρση του τραπεζικού απορρήτου και ότι δεν θα συνεχίσει ο τίμιος φορολογούμενος, όπως είπε, να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιτήδειων φοροφυγάδων.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου αποτελεί ηγετικό στέλεχος, κατέχει μελέτη σύμφωνα με την οποία θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και κεφάλαια θα φυγαδευτούν στο εξωτερικό, ο κ. Κυπριανού τόνισε πως παρόλο που δεν γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της μελέτης «αυτή θα πρέπει να καταλήγει σε συμπεράσματα με βάση τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και όχι στη βάση του κυβερνητικού νομοσχεδίου».

Εκτενές ρεπορτάζ θα ακολουθήσει αργότερα…

Του Κυριάκου Κυριακίδη