You are here

Χάρης: Κάποιοι έφαγαν και έσπασαν στις ΚΑ

13/01/2015 20:46
Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για τις συμπεριφορές εργαζόμενων στις Κυπριακές Αερογραμμές, κάνοντας λόγο ότι «κάποιοι έφαγαν και έσπασαν».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι στις ΚΑ, εκτός των πολιτικών, τρομερά λάθη έκαναν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.

Υποστήριξε ότι για συγκεκριμένο συνδικαλιστή δημιουργήθηκε θέση προαγωγής «και μόλις πήρε την προαγωγή η θέση καταργήθηκε και ο ίδιος έλαβε τα πολύ αυξημένα ωφελήματα του πλεονασμού και σήμερα, ο πρώην συντεχνιακός ζητά και τα ρέστα».

«Κάποιοι έφαγαν και έσπασαν και σήμερα ζητούν και τα ρέστα», παρατήρησε.

Διευκρίνισε ότι η περίπτωση με τον πρώην συντεχνιακό δεν αφορά όλους τους συνδικαλιστές.

Σχολιάζοντας το υπόμνημα των πρώην εργαζόμενων των ΚΑ και τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός οικονομικών είπε ότι συμφωνεί σε όλα εκτός από το αίτημα για απορρόφηση μέρους των ανέργων από τη δημόσια υπηρεσία.

Δεν είναι νόμιμη μία τέτοια διευθέτηση, είπε, και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και άλλοι άνεργοι υπάλληλοι των ΚΑ που είχαν απολυθεί πριν από το κλείσιμο της εταιρείας καθώς και πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας οι οποίοι έχασαν κι αυτοί τη δουλειά τους και δεν έχουν απορροφηθεί από το δημόσιο τομέα», κατέληξε.