You are here

Πρ. Προδρόμου: Σχετική ικανοποίηση για την παραχώρηση της Προεδρίας της Επ. Οικονομικών στο ΔΗΚΟ

17/06/2001 14:47
Σχετικά ικανοποιημένος δηλώνει ο ΔΗΣΥ, για την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών από το ΔΗΚΟ

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, με δηλώσεις του στη Stockwatch, τονίζει ότι παρότι μέχρι σήμερα υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ στην Επιτροπή Οικονομικών, περισσότερο επωφελής θα ήταν η ανάληψη της Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, από τον ΔΗΣΥ, λόγω Ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού.

Ο κ .Προδρόμου κληθείς να σχολιάσει την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από το ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι η αρχική θέση του ΔΗΣΥ ήταν η επίδειξη ενδιαφέροντος για την ανάληψη της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Το 1996, είχε παραχωρηθεί, κατά κάποιον τρόπο, από τον ΔΗΣΥ στο ΔΗΚΟ η Επιτροπή Οικονομικών, με το σκεπτικό ότι η παραχώρηση αφορούσε προσωπικά τον κ. Γαλανό και ως πρώην Πρόεδρο της Βουλή αλλά και ως πολιτικό ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη.
Συνεχίζοντας, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ, ανέμενε ότι σε κάποια κατανομή θα διεκδικούσε την Επιτροπή Οικονομικών. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα και γίνεται σήμερα αντιληπτό, η Επιτροπή θα παραμείνει στο ΔΗΚΟ και εφόσον παραμείνει η Προεδρία του Μάρκου Κυπριανού, με βάση τη συνεργασία που υπήρξε μέχρι στιγμής μεταξύ ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ, για τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιτροπής Οικονομικών, είναι μια λύση η οποία ικανοποιεί σχετικά το Δημοκρατικό Συναγερμό.

Καταλήγοντας ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι αυτό το οποίο δεν αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο το κόμμα του, είναι ότι ειδικά σε αυτή την περίοδο που πρέπει να υπάρξει μια επιτάχυνση σε μεταρρυθμίσεις, σε τομές σε αλλαγές στο οικονομικό σύστημα, πιστεύεται από στελέχη του κόμματος ότι η Προεδρία του ΔΗΣΥ θα ήταν περισσότερο επωφελής. Γι αυτό και θα θέλαμε να βεβαιωθούμε, τόνισε, ότι από πλευράς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, θα υπάρξει το μέγιστο δυνατό της πολιτικής βούλησης, για συνεργασία και για τον Ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, κάτι για το οποίο προεκλογικά υπήρξαν δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα.