You are here

Λεωφορείο αντί ενοίκιο επιλέγουν φοιτητές από Πάφο

09/09/2022 10:38

Το λεωφορείο αναγκάζονται να παίρνουν καθημερινά φοιτητές από την Πάφο για να πηγαινοέρχονται στη Λεμεσό για τις σπουδές τους, καθώς οι εξαιρετικά υψηλές τιμές των ενοικίων είναι αποτρεπτικές για τη διαμονή τους στην πόλη όπου σπουδάζουν.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, που έθεσε κάτω από το μικροσκόπιό της, το ζήτημα της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, αναφέρθηκε από εκπρόσωπο των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, πως ένα μικρό διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου κοντά στο πανεπιστήμιο ενοικιάζεται μηνιαίως στα €800 -€1200, τα δυάρια ξεκινούν από €1200, ενώ οι τιμές για ένα μικρό στούντιο κυμαίνονται από €600-€800.

Σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, αναφέρει ότι λόγω των υπερβολικά υψηλών ενοικίων που υπάρχουν στη Λεμεσό, πολλοί φοιτητές προερχόμενοι από την Επαρχία Πάφου, επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πηγαινοέρχονται στο πανεπιστήμιο τους.

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει, τα ωράρια των μέσων μαζικής μεταφοράς των δημόσιων συγκοινωνιών, στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν βολεύουν τους φοιτητές, αφού πολλές φορές αναγκάζονται να μένουν στη Λεμεσό μέχρι τις βραδινές ώρες για την ολοκλήρωση των καθημερινών μαθημάτων και εργαστηρίων τους.

Προς τον σκοπό αυτό, αναφέρει ότι ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, όπως προστεθούν και βραδινά ωράρια στο δρομολόγιο Πάφου–Λεμεσού–Πάφου, για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές και να μην ταλαιπωρούνται.

Προσθέτει ότι, ο κ. Καρούσος δεσμεύθηκε ότι, εάν ο ελάχιστος αριθμός των φοιτητών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, οι οποίοι προέρχονται από την Επαρχία Πάφου, είναι τουλάχιστον 20 φοιτητές, τότε το εν λόγω ζήτημα θα διευθετηθεί και θα ενσωματωθεί στους νέους σχεδιασμούς του Υπουργείου πριν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρεία μεταφορών.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής της Πάφου καλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να ενημερώσουν, ώστε να δοθεί ο αριθμός αυτών των φοιτητών που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες, για τη διευθέτηση της λειτουργίας νέων δρομολόγιων που θα τους εξυπηρετούν.

Ε.Χ.