You are here

Νέα φόρμουλα υπουργείου οικονομικών για οχήματα αξιωματούχων

27/02/2020 15:51

Αναθεωρημένο κείμενο κανονισμών αναφορικά με τα υπηρεσιακά οχήματα του κρατικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, απέστειλε στη βουλή το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο για την χρήση του οχήματος από το σπίτι τους προς τον τόπο εργασίας, θα αποκόπτεται ποσό από την αντιμισθία των αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το νέο κείμενο, για αξιωματούχους και κρατικούς υπαλλήλους που προβλέπονται στη νομοθεσία, «οι οποίοι δηλώνουν εγγράφως στο γενικό λογιστήριο ότι επιθυμούν να χρησιμοποιούν υπηρεσιακό όχημα για μετάβαση από τον τόπο διαμονής στον τόπο εργασίας τους και τανάπαλιν, θα αποκόπτεται από την αντιμισθία/μισθό τους ποσό το οποίο θα αποφασίζεται από τον υπουργό οικονομικών, μετά από σχετική εισήγηση του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού».

Οι κανονισμοί περιλήφθηκαν στην ατζέντα της προηγούμενης συνεδρίασης της ολομέλειας της βουλής, ωστόσο αναβλήθηκε η ψήφισή τους για σκοπούς περαιτέρω μελέτης του θέματος.

Η επιτροπή οικονομικών με επιστολή ενημέρωσε το υπουργείο οικονομικών ότι οι κανονισμοί θα τίθεντο σε ψήφιση ενώπιον της ολομέλειας κατά την αυριανή συνεδρίαση, εκτός εάν η εκτελεστική εξουσία προτίθεται να αναθεωρήσει ή να αποσύρει το  κείμενο.

Με επιστολή του, το υπουργείο οικονομικών υπέβαλε αναθεωρημένο κείμενο των κανονισμών, το οποίο, όπως σημειώνεται, διαμορφώθηκε μετά από τις ενδεδειγμένες διαβουλεύσεις και εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργικού στη σημερινή συνεδρίασή του.

Οι κανονισμοί αφορούν συνολικά 19 αξιωματούχους οι οποίοι θα αποκτήσουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσιακές λιμουζίνες για να πηγαινοέρχονται σπίτι τους ενώ σήμερα, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων με μετάβαση από και προς τον τόπο διαμονής τους έχουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

Της Μαρίας Χαμπή