You are here

Πυρά για έρευνα μετά το κλείσιμο ΚΑ

03/03/2015 12:45
Η ΠΑΣΥΠΙ με ανακοίνωση της χαιρετίζει την απόφαση της βουλής για τη δημιουργία ad hoc επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, εκφράζοντας παράλληλα πλήρη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για το γεγονός ότι αποφασίστηκε η διεξαγωγή τέτοιας έρευνας από τη βουλή μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η συντεχνία ζητούσε επίμονα με επιστολές προς τις επιτροπές ελέγχου, οικονομικών και θεσμών τη διεξαγωγή τέτοιας έρευνας από το 2013 χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση.

Προσθέτει πως η έρευνα για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα έπρεπε να γίνει από τον γενικό εισαγγελέα με τον διορισμό ποινικού ανακριτή, ο οποίος θα έπρεπε να πλαισιώνεται από ειδικό σε θέματα αεροπορικών εταιρειών, και σημειώνει πως «δυστυχώς οι έρευνες της βουλής δεν έχουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα γι’ αυτούς που έχουν διασπαθίσει χρήματα των πολιτών».

«Η προχειρότητα χειρισμού τέτοιων σοβαρών θεμάτων από τη βουλή και την κυβέρνηση ενθαρρύνει τους υπό κάλυψη κλέφτες να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις τους εφόσον γνωρίζουν ότι οι ίδιοι δεν θα έχουν επιπτώσεις. Δυστυχώς ο τόπος θα συνεχίσει να υποφέρει λόγω αυτής της κατάστασης διότι οι νόμοι και οι θεσμοί δεν εφαρμόζονται για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση», αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ.

Εξάλλου σημειώνει πως οι επιτροπές ελέγχου και οικονομικών αποφάσισαν να διεξάγουν συζήτηση για την πώληση των χρονοθυρίδων προς το Λονδίνο - Χήθροου στις 4 Ιουλίου 2014 στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων και πως «η διαφορά στην τιμή πώλησης μεταξύ των δύο χρονοθυρίδων ήταν τεράστια (πωλήθηκε η μια στα €6 εκ. και η άλλη στα €28 εκ.) καθώς και ότι η εταιρεία Scandinavian Airlines πώλησε μια χρονοθυρίδα στα €60 εκ.».

«Διερωτόμαστε κατά πόσο οι κύριοι βουλευτές των δύο επιτροπών κατέληξαν σε οποιαδήποτε συμπεράσματα μετά τη διεξαγωγή της συζήτησης η οποία κράτησε επτά ώρες. Τους προκαλούμε δημόσια να δημοσιεύσουν το πόρισμα, αν υπάρχει τέτοιο, εφόσον είναι εκπρόσωποι των πολιτών», αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ.