You are here

Σκάλωσε η δεύτερη φάση παραλιακού μετώπου Περβολιών

14/08/2020 13:23

Στο περίμενε βρίσκεται η δεύτερη φάση διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της κοινότητας Περβολιών Λάρνακας, με τις αρμόδιες αρχές να εξετάζουν τρόπους προώθησης της διαδικασίας υλοποίησης του έργου.

Το έργο φαίνεται να σκαλώνει στο ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο φορέας που θα αναλάβει την προώθηση του ως αναθέτουσα αρχή, με το τμήμα πολεοδομίας να αδυνατεί να το αναλάβει λόγω φόρτου εργασίας.

Επαρχιακή διοίκηση και κοινοτικό συμβούλιο, τελούν σε αναμονή για ενημέρωση εκ μέρους του τμήματος πολεοδομίας, ενώπιον του οποίου τέθηκαν σχετικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου υπουργού προς τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστο Ορφανίδη, η πρώτη φάση της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου στην Κοινότητα Περβολιών προωθήθηκε και υλοποιήθηκε ως Πολεοδομικό Έργο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Ακολούθως, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προώθησε τη διαδικασία για υλοποίηση της δεύτερης Φάσης της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου στην κοινότητα Περβολιών, η οποία, στις αρχές του 2019, βρισκόταν στο τελικό στάδιο ετοιμασίας των αναγκαίων σχεδίων, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η προκήρυξη προσφορών, για έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της υλοποίησης του έργου.

Ωστόσο, στη συνέχεια το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, με επιστολή του ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών ότι λόγω αριθμού ώριμων Πολεοδομικών Έργων που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του, ο οποίος είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το υφιστάμενο προσωπικό του Τμήματος, δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει ως Αναθέτουσα Αρχή και να υλοποιήσει το έργο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. 

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνεται, κλήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών να διαβουλευτεί με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, για το ενδεχόμενο προώθησης της διαδικασίας προκήρυξης προσφορών, καθώς και κατασκευής του Έργου, είτε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, είτε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με χρηματοδότησή του ως πολεοδομικού.

Το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, υπό την προεδρία του Έπαρχου Λάρνακας, στην οποία παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. 

Στη βάση των όσων συζητήθηκαν, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας έχει αποταθεί στο Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως με σχετικές εισηγήσεις ως προς τον τρόπο προώθησης της διαδικασίας υλοποίησης του Έργου και αναμένει ενημέρωση.

Μ.Χ.