You are here

Στην Κύπρο η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών

10/09/2022 06:00

Επίσκεψη στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, για να συμμετέχει στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος», που θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Οκτωβρίου 2022.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου συμμετείχε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, που εξέτασε το νομοσχέδιο «ο περί Ναυτιλιακής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ν.Ε.Π.Ε.) Νόμος του 2022», ενημέρωσε για την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου.

Ο κ. Δημητριάδης, αφού ενημέρωσε την επιτροπή για την επίσκεψη της κ. Βαλεάν, μετέφερε το αίτημά της, να συναντηθεί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να συζητήσουν για όλο το φάσμα των μεταφορών στην Κύπρο.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε στην επιτροπή, ότι η τελευταία επίσκεψη Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ στη χώρα, πραγματοποιήθηκε το 2017.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας, αφού ανέφερε στον Υφυπουργό ότι αποτελεί τιμή η πρόσκληση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, διαβεβαίωσε πως θα προγραμματίσουν τη συνάντηση που ζητήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος» (Maritime Cyprus), επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 με 13 Οκτωβρίου 2021, αλλά αναβλήθηκε για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προγραμματίσθηκε για να διεξαχθεί στις 9-12 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι, στους διαχρονικούς στόχους του συνεδρίου, είναι η συνεύρεση και η δικτύωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας και παραδοσιακά προσελκύει ομιλητές και συνέδρους από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του κόσμου.

Ε.Χ.