You are here

Στο μικροσκόπιο Βουλής η ασφάλεια στα αεροδρόμια

27/04/2023 12:26

Ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το ζήτημα της ασφάλειας στους δύο αερολιμένες της χώρας για έλεγχο, μετά τις αποκαλύψεις το προηγούμενο διάστημα για «τρύπες» στην ασφάλεια στα αεροδρόμια.

Στην σχετική απόφαση κατέληξε σήμερα η επιτροπή Μεταφορών, μετά από εισηγήσεις και προτάσεις βουλευτών της. Σημειώνεται ότι η πρόταση που θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής θα συνυπογράφεται από όλα τα μέλη της, με σκοπό να ενημερωθούν για το ζήτημα από το αρμόδιο υπουργείο και υπηρεσίες, για τα μέτρα που λαμβάνονται και ειδικά μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιφάνεια ήρθε πρόσφατα περιστατικό ελέγχου που διεξήχθη από την υπηρεσία ασφάλειας αεροδρομίων, στον χώρο των επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκαν κενά σε ό,τι αφορά τη μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων εντός των αεροσκαφών από επιβάτες, μη αποκλεισμένου και του ακραίου σεναρίου μεταφοράς εκρηκτικών σε ενδεχόμενη προσπάθεια τρομοκρατικής ενέργειας.  

Της Ελένης Χαραλάμπους