You are here

Ζητούν απαντήσεις για βιωσιμότητα μαρίνας Πάφου

11/04/2022 18:56

Ενημέρωση για την μελέτη βιωσιμότητας της ανάπτυξης μαρίνας και υποδομής για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργας Πάφου ζητούν φορείς της επαρχίας.

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύσανθου Σαββίδη προς τον υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, η μελέτη  ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο υφυπουργείο εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, χωρίς οι αρμόδιοι φορείς να τύχουν οποιαδήποτε ενημέρωσης, με αποτέλεσμα πολλοί εκ αυτών να έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει ότι θα ήταν ορθότερο όπως γίνει μια έστω πρώτη και ανεπίσημη ενημέρωση των φορέων της Πάφου για τα πορίσματα της μελέτης, για να μπορέσουν να αντιληφθούν ποια είναι τα βασικά ευρήματα και εάν πρόκειται τελικά το έργο να προχωρήσει .

Προσθέτει ότι αποβλέπει στην θετική ανταπόκριση του υφυπουργού Τουρισμού γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέχρι τώρα δράση του σε θέματα που αφορούν την τουριστική αλλά και ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου και αφού διερευνήσει με υπευθυνότητα το ζήτημα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρει επίσης στην επιστολή του προς τον υφυπουργό ότι αναμφίβολα η δημιουργία μαρίνας στην περιοχή Πότιμα της επαρχίας Πάφου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης, αφού αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου και παράλληλα να συμβάλει θετικά στον τομέα της απασχόλησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την διεξαγωγή της σχετικής μελέτης είχε αναλάβει η κοινοπραξία Deloitte Ltd και Triton Consulting Engineers S.A, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ οι προσπάθειες για δημιουργία Μαρίνας στην τοποθεσία Πότιμα της Κισσόνεργας, χρονολογούνται από το 2006.

 Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μαρίνα Πάφου θα είναι δυναμικότητας χίλιων σκαφών περίπου, ενώ θα περιλαμβάνει και εμπορικές και οικιστικών αναπτύξεις.

 

Της Ελένης Χαραλάμπους