You are here

Αξιώνεται έλεγχος Ταμείου Συντάξεων Cyta

11/07/2012 12:47
Κοινή ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το προσωπικό της Cyta για τη θέση τους για εμπλοκή της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στον έλεγχο της διαχείρισης και των επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων δημοσιοποιεί σήμερα η συντονιστική επιτροπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ημικρατικού οργανισμού.

Αυτή ήταν η θέση που εξέφρασαν χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συντεχνίες.

«Κύριος στόχος των τριών Συντεχνιών ήταν, η εμπλοκή του γραφείου της Γενικής Ελέγκτριας για τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης και των επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων μας και κατά κύριο λόγο, οι προσπάθειες μας ήταν προς την εκπλήρωση του στόχου αυτού», αναφέρεται.

Παράλληλα, χαιρετίζουν τις τοποθετήσεις επ’ αυτού του ζητήματος των Βουλευτών, μελών της Επιτροπής.

Κατά τη συνεδρία, προστίθεται, «τονίστηκε ακόμα η ωφελιμότητα και η αναγκαιότητα του θεσμού της ευδόκιμης αφυπηρέτησης για την CYTA και ζητήθηκε από τους Βουλευτές να δουν θετικά το αίτημα του Οργανισμού για αύξηση του σχετικού κονδυλίου με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, για να μπορέσουν να αφυπηρετήσουν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν υποβάλει αίτηση».

Οι συντεχνίες της Cyta αναφέρουν ότι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα αρνητικά αποτελέσματα της υπηρεσίας Cytavision και ζήτησαν άμεση ενημέρωση από το ΔΣ του Οργανισμού για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του, ώστε να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις και απόψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το θέμα αυτό οι συντεχνίες ζητούν ενημέρωση εδώ και κάποιους μήνες χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση.