You are here

Cyta: Επείγουν τρία κονδύλια

31/03/2010 13:42
Αποδέσμευση των κονδυλίων που αφορούν την ψηφιακή πλατφόρμα, τη διαφήμιση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων θα ζητήσει η Cyta τις επόμενες βδομάδες, δήλωσε στη Stockwatch o ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, Φώτης Σαββίδης.

Είναι τα κονδύλια τα οποία, ως γνωστό, στις 24 Μαρτίου σταύρωσε η βουλή και επείγουν να αποδεσμευθούν, ανέφερε, γιατί ο Οργανισμός είχε προγραμματίσει σειρά ενεργειών που εκτροχιάστηκαν από την απόφαση του κοινοβουλίου.

Τον Απρίλιο το υπουργείο Συγκοινωνιών θα ανακοινώσει ποιες από τις τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες και οργανισμούς πληρούν τις προδιαγραφές για να συμμετάσχουν στην πλειοδοσία για τη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου, για αυτό ο Οργανισμός, τόνισε ο κ. Σαββίδης, θα ζητήσει αποδέσμευση του συγκεκριμένου κονδυλίου το οποίο είναι ύψους €3 εκ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Επιτροπή Οικονομικών δεν αποδεσμεύσει το συγκεκριμένο κονδύλι, ο οργανισμός ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με την πλειοδοσία.

Στις 15 Απριλίου εξάλλου θα γνωρίζει η Cyta εάν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δεύτερης πλατφόρμας ψηφιακής τηλεόρασης, αφού θα συνέλθει η ολομέλεια της βουλής για να εξετάσει εκ νέου την πρόταση νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, Λευτέρη Χριστόφορου και Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η πρόταση νόμου των δύο βουλευτών επιχειρεί να φράξει το δρόμο της Cyta να διεκδικήσει τη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης.

Χθες το απόγευμα, κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Οργανισμό από τη δέσμευση όλων των κονδυλίων, ενώ αποφασίσθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Πολλούς σκοπέλους βρίσκει μπροστά της η Cyta και από τη δέσμευση του κονδυλίου για τη διαφήμιση. Ο κ. Σαββίδης, τόνισε ότι και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται άμεση αποδέσμευση του κονδυλίου, γιατί όπως είπε μπορεί να μην υλοποιηθεί η διαφήμιση που προγραμμάτιζε ο Οργανισμός για την Κρατική Έκθεση.

Ήδη η Cyta άρχισε τις ετοιμασίες του περιπτέρου της στην Κρατική Έκθεση, όπου για άλλη μια χρονιά ο Οργανισμός θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες του. Έχουν αποφασιστεί και τα εκπτωτικά πακέτα που θα προσφέρει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, είπε, αλλά δημιουργείται πρόβλημα προώθησης των ενεργειών που θα ακολουθήσει η Cyta.

«Κάναμε την ταινία και όλα τα σχετικά», είπε ο κ. Σαββίδης, «και μετά θα προχωρούσαμε με διαφήμιση των προϊόντων μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Θα περιμένουμε την έγκριση για να προχωρήσουμε».

Αρχές του Ιουνίου εξάλλου, η Cyta θα πρέπει να καταβάλει χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις ποδοσφαιρικές ομάδες με τις οποίες σύναψε συμφωνία για να προβάλει τους ποδοσφαιρικούς τους αγώνες για την περίοδο Ιουνίου 2010 -Μαΐου 2011.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, πρόσθεσε ότι «τα τηλεοπτικά δικαιώματα προπληρώνονται από το τέλος Μαΐου κάθε χρόνο, άρα το 2009-2010 πληρώσαμε τις ομάδες κανονικά. Θα πρέπει να τις πληρώσουμε και για το 2010-2011 και για να τις πληρώσουμε θα πρέπει να αποδεσμευθεί το κονδύλι».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να δοθούν τα χρήματα στις αρχές Ιουνίου, δηλαδή την περίοδο που οι ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Όσον αφορά το κονδύλια που δεσμεύθηκαν για κίνητρα και αμοιβές και η στοχευμένη αποχώρηση προσωπικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα ζητήσει να αποδεσμευθούν αργότερα.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου