You are here

Cyta: Ψηφιακές αποδόσεις 5-8%

15/04/2010 06:47
Κεφαλαιακή απόδοση 5-8% εκτιμά η Cyta ότι μπορεί να πετύχει από την επένδυση που προτίθεται να κάνει στην ψηφιακή τηλεόραση και ζητά από τη βουλή να αποδεσμεύσει το κονδύλι €3 εκ. που «σταύρωσε» από τον προϋπολογισμό της. Σε επιστολή που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στη βουλή, ζητείται επίσης η αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Cytavision για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων που ανέρχεται στο €1,5 εκ. καθώς και της διαφήμισης ύψους €11 εκ.

Δικαιολογώντας το αίτημα της, η Cyta επισημαίνει στην επιστολή της ότι το έργο της δεύτερης πλατφόρμας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι πολύ σημαντικό και αναμένεται να έχει απόδοση 4,4-8%, γι΄ αυτό και η Cyta θα συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό μέχρι τέλους.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Cytavision για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος, αναφέρεται στην επιστολή ότι η αποδέσμευση του κονδυλίου είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση του περιεχομένου για τη βιωσιμότητα της Cytavision.

Όσον αφορά την αποδέσμευση των κονδυλίων για τη διαφήμιση ύψους €11 εκ., τονίζεται ότι «είναι θερμή παράκλησή μας όπως αποδεσμευτεί ολόκληρο το κονδύλι της διαφήμισης το συντομότερο ώστε να δοθεί η απαραίτητη ευελιξία στον οργανισμό να αντιμετωπιστεί επί ίσοις όροις στην αγορά αλλά και να εξοικονομήσει σημαντικά κονδύλια στη διαπραγμάτευση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το συντομότερο ο προϋπολογισμός διαφήμισης 2010 και δεν αποδεσμευθεί ολόκληρο το κονδύλι, ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει να προχωρήσει έγκαιρα στον προγραμματισμό των εκστρατειών και προωθητικών ενεργειών του και δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με συγκροτήματα ΜΜΕ για εξασφάλιση εκπτώσεων, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εξαιτίας των δεσμεύσεων των κονδυλίων, επισημαίνει η επιστολή, επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία της Cyta η οποία αναγκάστηκε να αναστείλει εκστρατεία που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα και αφορά τη συμμετοχή της στην Κρατική Έκθεση όπου υπάρχει αριθμός προσφορών για προώθηση προϊόντων.

Και ενώ η Cyta ζητά αποδέσμευση των κονδυλίων για την ψηφιακή πλατφόρμα, η ολομέλεια της βουλής αναμένεται να εξετάσει σήμερα πρόταση νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστόφορου και του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που φράζει το δρόμο της Cyta να διεκδικήσει τη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου