You are here

Στα δυο στενά η Cyta

04/05/2010 06:59
Στα δύο στενά υποστηρίζει πως βρίσκεται η Cyta μετά την αναβολή της τοποθέτησης των βουλευτών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για αποδέσμευση των κονδυλίων της διαφήμισης, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα ποδοσφαιρικά σωματεία και της ψηφιακής πλατφόρμας, που δεσμεύθηκαν το Μάρτιο.

Ο Οργανισμός υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για την υλοποίηση της διαφημιστικής του εκστρατείας στη Διεθνή Κρατική Έκθεση η οποία ανοίγει τις πύλες στις 7 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Στάθης Κιττής, σημειώνει στη StockWatch ότι εάν η βουλή δεν δώσει το πράσινο φως για να αποδεσμεύσει το κονδύλι για τη διαφήμιση, τότε ο Οργανισμός θα βρεθεί σε δεινή θέση.

Αύριο αναμένεται πως η διοίκηση του οργανισμού θα στείλει επιστολή στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ζητώντας να συνέλθει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες και να αποδεσμεύσει τα κονδύλια για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Μία από αυτές αφορά το διαφημιστικό κονδύλι που θα διέθετε ο Οργανισμός για προβολή στην κρατική έκθεση.

«Όπως κάθε χρόνο ετοιμαστήκαμε να συμμετάσχουμε στην έκθεση με συγκεκριμένη διαφημιστική εκστρατεία», είπε ο κ Κιττής.

«Έχουμε ετοιμάσει και σχετικά φιλμάκια που θα δείξουμε στο περίπτερο μας και να προαναγγείλουμε την παρουσία μας και τώρα παραμένουμε χωρίς λεφτά».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta υποδεικνύει ότι οι υποχρεώσεις του Οργανισμού τρέχουν και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Ενδεχομένως, είπε ο κ. Κιττής, ο Οργανισμός να αναζητήσει άλλους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης της Cyta και να επιχειρήσει να μεταφέρει χρήματα από άλλα κονδύλια.

Στη μέση όμως έμειναν και οι επαφές της Cyta για τις συμφωνίες με τα ποδοσφαιρικά σωματεία για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Οι ανησυχίες που είχε εκφράσει προ εβδομάδων το ΔΣ της Cyta επιβεβαιωθήκαν, τόνισε ο κ. Κιττής, υπογραμμίζοντας, «μας προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στην εξέλιξη των καθημερινών μας δραστηριοτήτων και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση έναντι των ανταγωνιστών μας, διότι φάνηκε να είναι χρονοβόρα η διαδικασία της αποδέσμευσης».

Η Cyta, είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ, λίγες ημέρες μετά το σταύρωμα των κονδυλίων από τη βουλή, ζήτησε την αποδέσμευση τους, προσθέτοντας με νόημα ότι «υπάρχει η μια αναβολή μετά την άλλη γιατί λείπουν βουλευτές,γιατί έχει φόρτο εργασίας η βουλή, το κατανοούμε αλλά τα προβλήματα παραμένουν».

Το ΔΣ του Οργανισμού, σημείωσε ο κ. Κιττής, έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία που ζήτησαν οι βουλευτές.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου