You are here

ΚΟΤ: Κανένα πρόβλημα από γεγονότα στην ΑΟΖ

16/03/2018 17:07

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο τουρισμός από τα τελευταία γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον κυπριακό οργανισμό τουρισμού, ο οποίος διαθέτει τη δική του ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

Απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προϋπολογισμού του ΚΟΤ από την κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών, ο πρόεδρος του οργανισμού τονίζει σε σημείωμά του ότι «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζεται και ούτε έγινε αναφορά από τους συνεργάτες μας κατά τις επαφές μας στις μεγάλες εκθέσεις του Λονδίνου, Βερολίνου και Μόσχας».

Όσον αφορά την πολιτική διαχείρισης κρίσεων στον ΚΟΤ, σημειώνει ότι πέραν των σχετικών εσωτερικών διαδικασιών, ο οργανισμός συμβουλεύεται δεόντως και από έμπειρους οίκους δημοσίων σχέσεων, σε ενδεχόμενες περιπτώσεις κρίσεων.

Υπάρχει, επίσης, προσθέτει, μηχανισμός συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης με το υπουργείο εξωτερικών και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και τους τουριστικούς εταίρους, για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων και περιστατικών που αφορούν στον τουρισμό, όπως π.χ. πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων.

Επίσης, αναφέρει ότι ο οργανισμός έχει συστήσει τη δική του διατμηματική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ενώ λειτουργεί παράλληλα εκτάκτως, όταν χρειαστεί, και ομάδα (taskforce), αποτελούμενη από εκπροσώπους των επαγγελματικών συνδέσμων (ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ACTA) και διαχειρίστρια εταιρεία αεροδρομίου (HermesAirports).