You are here

Όχι Βουλής σε κατασκηνώσεις πολυτελείας «Glamping»

30/06/2022 20:14

Οριακά, με 19 ψήφους εναντίον,19 υπέρ και δύο αποχές η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς που ρυθμίζουν τη δημιουργία και τη λειτουργία κατασκηνώσεων πολυτελείας, οι οποίες αποτελούν μία νέα διεθνή τάση στον τουρισμό που αναπτύσσεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα και συνδέεται με την εμπειρία πολυτελούς διαμονής στην ύπαιθρο.

Το νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεπε τη δημιουργία και λειτουργία των κατασκηνώσεων πολυτελείας τύπου «Glamping» και των κατασκηνώσεων πολυτελείας, Α’ τάξης και Β’ τάξης, καθώς και των κατασκηνώσεων άνευ τάξης, απορρίφθηκε καθώς υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την περιβαλλοντική επιβάρυνση και ειδικά της περιοχής του Ακάμα.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου χαρακτήρισε εισβολή στο περιβάλλον το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για τη δημιουργία και λειτουργία των κατασκηνώσεων πολυτελείας και αναφέρθηκε σε δυσλειτουργίες που παραβιάζουν οι υφιστάμενοι κατασκηνωτικοί χώροι.

O βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα από την πλευρά του αναφέρθηκε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες διαφημιζόταν η δημιουργία Glamping σε ιδιωτικά τεμάχια στον Ακάμα, σε περιοχές Natura 2000.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί που ρυθμίζουν την αναβάθμιση και λειτουργία του κατασκηνωτικού τουρισμού, κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της προσπάθειας του υφυπουργείου Τουρισμού για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και ειδικά της ανάπτυξης του τουρισμού της υπαίθρου.

E.X.