You are here

Αβέρωφ: Δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο

22/01/2021 11:49

Παρέμβαση του προέδρου του ΔΗΣΥ προκάλεσε το θέμα που δημιουργήθηκε στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται αναφέρει σε «έκτακτη» δήλωση.

«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Γενάρη του 2019, ο περί Δικαστηρίων Νόμος που δίνει δικαιοδοσία στα δικαστήρια να εξετάζουν με διαδικασία-εξπρές υποθέσεις δανειοληπτών, δεν αποσύρεται. Αυτό που η κυβέρνηση σε μερικές μέρες θα φέρει ενώπιον της Βουλής, είναι τις τροπολογίες εκείνες, όπως η πολιτική δέσμευση για να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες και τις ευάλωτες ομάδες και να έχουμε επιτέλους μια Δικαιοσύνη που εκδικάζει υποθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι, «με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι δανειολήπτες και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι τις επόμενες μέρες μέσα και από τις τροπολογίες της κυβέρνησης αλλά και ανοιχτοί στη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής με τα άλλα πολιτικά κόμματα, να υλοποιήσουμε αυτό που είναι και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και υποχρέωση ενός κράτους δικαίου. Το αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περίπτωση των δανειοληπτών να τυγχάνει δίκαιης αλλά και σύντομης λύσης αλλά και σύντομων αποφάσεων.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια ισορροπία. Από τη μία θα ικανοποιηθεί το αίτημα το δικαιότατο των δανειοληπτών από την άλλη δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, χαρακτήρισε την κίνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο «επιεικώς απαράδεκτη». Επίσης ότι είχε μεταβεί στη Βουλή άρον άρον Υπουργός Δικαιοσύνης.