You are here

Κάλεσμα για παράδοση στοιχείων για δάνεια των ΠΕΠ

17/07/2019 14:12

Κάλεσμα προς την ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά και προς την Κεντρική Τράπεζα, όπως παραδώσουν στην ελεγκτική υπηρεσία στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, απηύθυνε ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

 Όπως ανέφερε, το θέμα της άρνησης της ΚΕΔΙΠΕΣ να καταθέσει στην ελεγκτική υπηρεσία στοιχεία αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, συζητήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης της επιτροπής ελέγχου.

«Θεωρούμε ότι τόσο η ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και η Κεντρική Τράπεζα που έχει στην κατοχή της στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και ιδιαίτερα βουλευτών, οφείλουν να τα παραδώσουν ώστε να ελεγχθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», είπε ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε ότι ο γενικός ελεγκτής είναι έτοιμος θα διεξάγει αυτό τον έλεγχο και τόνισε την ανάγκη να δοθούν τα στοιχεία ώστε να σταματήσει όπως είπε, η εντύπωση ότι αποκρύβονται στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι σημειώνεται ότι το 2016 η πλειοψηφία της βουλής με τη διαφωνία των Οικολόγων, εμπόδισε τον γενικό ελεγκτή να προβεί σε έλεγχο του Συνεργατισμού και ως εκ τούτου δεν ερευνήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) και προστίθεται ότι συνεχίζονται τα εμπόδια.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσπάθεια συγκάλυψης και για πιέσεις ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

M.X.