You are here

Περιμένουν έγκριση από Altamira για εξηγήσεις ΣΚΤ

20/06/2018 15:31

Στο περίμενε για την έγκριση της Altamira παραμένει η επιτροπή ελέγχου της βουλής σε ότι αφορά στοιχεία που ζητήθηκε όπως κατατεθούν από πλευράς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στο πλαίσιο της εξέτασης των τελευταίων εξελίξεων στο Συνεργατισμό.

Η επιτροπή ελέγχου είχε συνεδριάσει τον περασμένο Αύγουστο και τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό, ως αυτεπάγγελτο θέμα, μετά από πρόταση του προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, με επιστολή του στον γενικό διευθυντή της ΣΚΤ στις αρχές Ιουνίου, αναφερόμενος στις δύο προηγούμενες συνεδρίες, υπενθύμιζε αίτημα της επιτροπής για κατάθεση της συμφωνίας που έγινε μεταξύ της ΣΚΤ και της Altamira Asset Management.

Ο κ. Κουλίας ζητούσε όπως η εν λόγω συμφωνία κατατεθεί το συντομότερο ενώπιον της επιτροπής.

Ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης απάντησε στον κ. Κουλία με επιστολή του ημερομηνίας 18 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο η απάντηση να ικανοποιεί το αίτημα της επιτροπής.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι για την κατάθεση της συμφωνίας ενώπιον της επιτροπής ελέγχου, αναμένεται να ληφθεί η συγκατάθεση της Altamira.

«Έχουμε ζητήσει την συγκατάθεση της εταιρείας Altamira Asset Management S.A. (Spain), περί αυτού, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό αίτημά σας. Παρακαλούμε όπως αναμένουμε αυτή την συγκατάθεση» , σημειώνεται στην επιστολή του κ. Χατζηγιάννη.

Εν τω μεταξύ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλους βουλευτές που συνυπογράφουν σχετική επιστολή, ζητά επαναφορά του θέματος των εξελίξεων στο Συνεργατισμό, προς συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, υπό το φως των εξελίξεων γύρω από τη συμφωνία για πώληση της ΣΚΤ στην Ελληνική.

Μ.Χ.