You are here

Πρεμιέρα επιτροπής οικονομικών με βαριά ατζέντα

09/09/2019 06:14

Στα βαθιά με το καλημέρα η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα, με τα μεγάλα χρηματοοικονομικά θέματα.

Πρώτο στην ατζέντα φιγουράρει το σχέδιο Εστία, του οποίου η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και όπως δήλωσε στη StockWatch ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Άγγελος Βότσης, κλήθηκε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής πως κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του σχεδίου.

«Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η συζήτηση ενώπιον της επιτροπής για το τι μέλλει γενέσθαι για τους δανειολήπτες, που το δάνειο τους δεν εμπίπτει στο σχέδιο Εστία».

Πρόσθεσε ότι «θα ζητήσουμε απο τον υπουργό οικονομικών να μας ενημερώσει για το πλάνο που έχει κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό ώστε έγκαιρα να ετοιμάσουμε το σχέδιο Υποεστία όπως το έχουμε ονομάσει».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «θα εξετάσουμε και το θέμα που αφορά τους συνεπείς δανειολήπτες, για το οποίο επίσης έχουν κατατεθεί διάφορες σκέψεις και εισηγήσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Άγγελος Βότσης δήλωσε επίσης ότι «τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην ημερήσια διάταξη της πρώτης φθινοπωρινής συνεδρίας της επιτροπής, συμπεριλαμβάνεται και θέμα ενημέρωσης της επιτροπής για τις σκέψεις και τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα για το πολύκροτο θέμα των εκποιήσεων».

Υπενθύμισε ότι η Κεντρική Τράπεζα στην τελευταία συνεδρία της επιτροπής είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταθέσει εντός του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου μια συνολική προσέγγιση του θέματος.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στο ανώτατο της τροποποιημένης πρότασης νόμου της βουλής που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειας πριν τις θερινές διακοπές.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο θα εξετάσεις στις 24 Σεπτεμβρίου τις αναφορές του προέδρου της Δημοκρατίας, για τις τρεις νομοθεσίες που ψήφισε η ολομέλεια του σώματος για τις εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες.

Της Ηρώς Ευθυμίου