You are here

Στο στόχαστρο η διαχείριση πρώην Λαϊκής

24/01/2021 06:00

Αποφασισμένη να οδηγήσει στην ολοκλήρωση του θέματος της διαχείρισης της Λαϊκής Τράπεζας που μετρά επτά χρόνια, είναι η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Στην ατζέντα της Επιτροπής για τη Δευτέρα, περιλαμβάνεται αυτεπάγγελτο θέμα που ενέγραψε η κ. Ερωτοκρίτου, για την πορεία εξυγίανσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Μιλώντας στη StockWatch, η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι το θέμα της ολοκλήρωσης της διαχείρισης και εκκαθάρισης της Λαϊκής εκκρεμεί εδώ και επτά χρόνια, πράγμα το οποίο χαρακτήρισε ανήκουστο και πρωτοφανές για τις διαδικασίες εκκαθάρισης οποιουδήποτε οργανισμού.

Τόνισε ότι η επιτροπή Οικονομικών έχει καθήκον να ασκεί ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη διαχείριση χρημάτων το ύψος των οποίων, εξαρτάται και από την ταχύτητα ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης.

«Το θέμα θα τελειώσει στην προεδρία μου» τόνισε, σημειώνοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την επιτροπή Οικονομικών. «Δεν δέχομαι καμία δικαιολογία για ένα θέμα που καθυστερεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του κυπριακού λαού.

«Εάν δεν τελειώσει ή εάν δεν μπορεί να τελειώσει, αναμένω από την Αρχή Εξυγίανσης να εξηγήσει στους πιστωτές γιατί δεν μπορεί να τελειώσει, ποιος ευθύνεται και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν την ευθύνη» είπε, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο να αφήνονται καταθέτες και οικογένειες στο σκοτάδι για τόσα χρόνια.

Η κ. Ερωτοκρίτου, εξέφρασε την άποψη ότι οι αρμόδιοι λειτούργησαν απομειώνοντας την αξία των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, όπως είπε. Υπογράμμισε ότι η συνεδρία δεν θα γίνει για το θεαθήναι και πως θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι το κεφάλαιο της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και της πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων, είναι ανοικτό εδώ και χρόνια, ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η οποία προτίθεται να ετοιμάσει σχετική έκθεση, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του.

Της Μαρίας Χαμπή