You are here

ΣΥΚΑΛΑ: Παιχνίδι κολοκυθιάς για Λαϊκή

21/08/2021 06:01

Οι θεσμοί στην Κύπρο παίζουν το παιχνίδι της κολοκυθιάς ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) Άδωνις Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει ότι οκτώ χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του 2013, οι καταθέτες ακόμη να αποζημιωθούν τονίζοντας ότι «θα μπει και η Κύπρος και ο Πρόεδρος της στη λίστα των χωρών που υφάρπαξαν τις αποταμιεύεις των πολιτών τους με νομοθετικές ρυθμίσεις».

Όπως σημειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται. «Οι πολιτικές αγωγές ακόμα να ξεκινήσουν να εκδικάζονται, μετά από οκτώ χρόνια και ο Κύριος οίδε πόσα ακόμα χρόνια θα περάσουν μέχρι να εκδοθούν αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι η Δικαστική Εξουσία δεν θα ενδώσει σε πολιτικές, η άλλες πιέσεις», επισημαίνει.

Όσον αφορά τις ευθύνες για το κλείσιμο της Λαϊκής, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι βαραίνουν την Κεντρική Τράπεζα και την εκτελεστική εξουσία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο ρόλος της Αρχής Εξυγίανσης έχει υπάρξει αισχρός.

«Αντί να πράξουν τα δέοντα και σε ένα χρόνο μάξιμουμ να φέρουν την Λαϊκή σε εκκαθάριση, είμαστε στον όγδοο χρόνο και η Λαϊκή συνεχίζει να είναι υπό εξυγίανση!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης, σημειώνει ότι «νομίζαμε ότι μέχρι στιγμής είχε προικοδοτηθεί με περίπου 130 εκατομμύρια σε μετρητά και περίπου 95 εκατομμύρια αξίας κρατικής ακίνητης ιδιοκτησίας. Πρόσφατα ακούσαμε ότι τα μετρητά είναι 80 εκατομμύρια!».

« Δεν ξέρουμε τι έγιναν τα υπόλοιπα αφού το Κράτος δεν δημιούργησε συγκεκριμένο λογαριασμό στον οποίο να κατατίθενται αυτά τα ποσά. Αυτό σημαίνει ότι το Κράτος μπορεί να βάζει και να βγάζει, κατά το δοκούν! Σαν τις εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών ασφαλίσεων!!!Βάζοντας και βγάζοντας, το Κράτος βρέθηκε να χρωστά 7 δισεκατομμύρια στο ΤΚΑ!», υπογραμμίζει.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή