You are here

Ξεσπάθωσε ο Αρέστη, έρευνα εσωτερική στην ΚΕΔΙΠΕΣ

31/03/2021 14:02

Θέμα ηθικής τάξης για την ΚΕΔΙΠΕΣ, έθεσε στην έναρξη της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, ο πρόεδρος της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής για το Συνεργατισμό Γιώργος Αρέστη.

Ο κ. Αρέστη αναφέρθηκε στη διαρροή εγγράφων της ΚΕΔΙΠΕΣ που αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο Αρέστη σε συγκεκριμένη εφημερίδα, σημειώνοντας ότι σχετικά δημοσιεύματα περιλαμβάνουν ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία. Η ίδια η εφημερίδα όπως ανέφερε, κατονομάζει την ΚΕΔΙΠΕΣ και την Altamira, ως πηγές των εγγράφων.

«Νιώθω πολύ άβολα να κάθομαι εδώ, ενώ υπό έλεγχο είναι η ΚΕΔΙΠΕΣ και αυτή να παραχωρεί στοιχεία για να αμαυρώσει την ακεραιότητά μου», είπε ο κ. Αρέστη, υποστηρίζοντας ότι τίθεται «τεράστιο θέμα ηθικής τάξης για την ΚΕΔΙΠΕΣ» και ότι τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν «εκ του πονηρού».

Κατήγγειλε ότι μέσω των δημοσιευμάτων επιχειρείται να πληγεί ο ίδιος και το πόρισμα για το συνεργατισμό, καθώς επίσης και ο γιός του, του οποίου αποκαλύφθηκαν προσωπικά δεδομένα.

Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή

Ο κ. Αρέστη σημείωσε ότι σε επιστολή της προς τον γιο του, η ΚΕΔΙΠΕΣ αναφέρει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το συμβάν.

«Είναι καθαρό ποιους θα πρέπει να ψάξει η ΚΕΔΙΠΕΣ, φτάνει να ψάξει λίγο το πόρισμα και θα τους βρει», είπε ο κ. Αρέστη, καλώντας την ΚΕΔΙΠΕΣ, η οποία όπως είπε «δεν διέψευσε τα λιβελλογραφήματα», να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της έρευνας της.

Εκ μέρους της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο διευθύνων σύμβουλος Μάριος Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν έγγραφα επίσημα από την ΚΕΔΙΠΕΣ στην εφημερίδα». Ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα η οποία ενδέχεται να καταλήξει στο ότι δόθηκαν ανεπίσημα ή από αμέλεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ προειδοποίησε τη Βουλή ότι τυχόν διαρροή στοιχείων που απέστειλε στο Σώμα για τη συμφωνία με την Altamira θα προκαλέσει ζημιά στην εταιρεία και παράλληλα θα εκτροχιάσει την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στον γενικό εισαγγελέα τα πρακτικά

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας, τόνισε ότι τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίας θα αποστενογραφηθούν και θα προωθηθούν στον γενικό εισαγγελέα «για τα περαιτέρω», με τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ερήνη Χαραλαμπίδου να αμφισβητεί το αν θα «αντιδράσει» ο γενικός εισαγγελέας.

Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι η ουσία της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης ως Δημοκρατίας και ως ΚΕΔΙΠΕΣ, ώστε πριν την παραγραφή του προβλεπόμενου διαστήματος, να αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που πρέπει.

«Αν δεν γίνει αυτό, θα σημαίνει ότι το δημοσίευμα πέτυχε το σκοπό του να αποσπάσει την προσοχή από την ουσία», είπε.

Της Μαρίας Χαμπή