You are here

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τεστ και ιχνηλάτηση

28/09/2020 15:17

Η επιτροπή οικονομικών ενέκρινε το αίτημα για αποδέσμευση κονδυλίου που αφορά κάλυψη αναγκών ιχνηλάτησης των επαφών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού και τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ.

Το κονδύλι ανέρχεται στα €3 εκ., εκ των οποίων €2,7 εκ. θα δαπανηθούν για την αγορά υπηρεσιών εκ μέρους των κεντρικών γραφείων του υπουργείου υγείας.

Συγκεκριμένα, με την έγκριση του κονδυλίου θα απελευθερωθούν πιστώσεις €1,4 εκ. για αγορά υπηρεσιών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων Covid-19, καθώς και €700 χιλ. για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων από το Ινστιτούτο νευρολογίας και γενετικής, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης με το κόστος κάθε εξέτασης να καθορίζεται στα €34.

Ποσό €454 χιλ. θα καλύψει την αγορά υπηρεσιών νοσηλευτών ή και υγειονομικών λειτουργών ή και φυσιοθεραπευτών για τη διαχείριση θερμοκαμερών για τους ταξιδιώτες προς Κύπρο στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς και ανάγκες ιχνηλάτισης της μονάδας επιδημιολογικής επιτήρησης και ελέγχου των λοιμωδών νοσημάτων.

Στο πλαίσιο της αποδέσμευσης θα απελευθερωθεί ποσό €107,6 χιλ. για αγορά υπηρεσιών από φοιτητές για τον συντονισμό των ιατρείων δημόσιας υγείας, καθώς και ποσό €279 χιλ. που αφορά αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών από φοιτητές για τη μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης και ελέγχου των λοιμωδών νοσημάτων και των ιατρείων δημόσιας υγείας.

Η επιτροπή αποδέσμευσε επίσης €13 χιλ. για αγορά υπηρεσιών από τη Μητρόπολη Λεμεσού, για την ταφή των αζήτητων σορών που βρίσκονται στα νεκροτομία των νοσοκομείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου και €3 χιλ. για αγορά υπηρεσιών για τις ανάγκες του αρχείου γεννήσεων.

Της Μαρίας Χαμπή