You are here

Έρευνα Βουλής για τις επιπτώσεις πανδημίας

21/04/2021 13:26

Η Βουλή εξέδωσε έρευνα που διενεργήθηκε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Βουλής για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη ζωή μας.

Όπως ανακοίνωσε το νομοθετικό σώμα, στις δεκατρείς ενότητες της έρευνας αναλύονται τα μέχρι στιγμής δεδομένα με αναφορά στο παράδειγμα της Κύπρου και συγκριτικά με τα δεδομένα, τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες. Εκτιμάται ακόμη η εξέλιξη της πανδημίας και ο αντίκτυπος της στη ζωή των ανθρώπων ενώ καταγράφονται εισηγήσεις και παραδείγματα πρακτικών, η εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη και σωτήρια για τον τόπο μας.

Αναφέρεται ότι πρόκειται για έκδοση που φιλοδοξεί να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο και εργαλείο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους αρμόδιους φορείς του τόπου και διευκρινίζεται ότι η έρευνα φέρει τίτλο «Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στη Ζωή μας» και την ανέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμος Αδάμου στους επιστημονικούς συνεργάτες του Γραφείου του, οι οποίοι εργάστηκαν στενά με την Υπηρεσία Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων της Βουλής.

Ειδικότερα στην έκδοση εξετάζονται οι τομείς που πλήγηκαν περισσότερο από την πανδημία: Υγεία, Κοινωνία, Παιδεία, Εργασία, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Γεωργία, Περιβάλλον, Οικονομία, Μεταφορές και Ταξίδια, ΜΜΕ.