You are here

Ακτίνα φωτός για την Κύπρο η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

20/09/2001 11:08
Πολύ καλό αξιολογείται το εποπτικό και νομοθετικό πλαίσιο της Κύπρου για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος επαναβεβαίωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ο οποίος είχε συνάντηση με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η αξιολόγηση της Κύπρου που έγινε από την εν λόγω Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1998 και η οποία ήταν εξαιρετικά θετική για τα προληπτικά μέτρα που παίρνει η κυπριακή δημοκρατία για την καταπολέμηση και διακίνηση βρώμικου χρήματος θα είναι στο ίδιο πλαίσιο και στο πλαίσιο της δεύτερης έκθεσης της Επιτροπής που θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου. «Οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, αποτελεί μια σοβαρή ακτίνα φωτός και απάντηση σε εκείνους που κατηγορούν την Κύπρο.

Εξάλλου η κ. Εύη Παπάκυριακου υπεύθυνη της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της Νομικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο της Κύπρου είναι πολύ ικανοποιητικό όπως και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η κυπριακή δημοκρατία για την καταπολέμηση του φαινομένου του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και η δεύτερη έκθεση που θα ετοιμάσει η επιτροπή θα είναι ιδιαίτερα θετική για την Κύπρο.