You are here

Αποφασίζουν ξανά αύριο για λίστα Γιωρκάτζη

27/01/2021 18:52

Νέα και οριστική απόφαση για την δημοσιοποίηση ή όχι, της λίστας Γιωρκάτζη θα λάβει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την αναμενόμενη έγκριση της απόφασης, η λίστα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής ως μέρος των πρακτικών της συνεδρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Αδάμος Αδάμου.

Ο τρόπος δημοσιοποίησης της λίστας, έτσι ώστε η απόφαση να μην προσβάλλεται εύκολα ενώπιον δικαστηρίου, συζητήθηκε σήμερα στην ad hoc κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, στην παρουσία των νομικών Κρις Τριανταφυλλίδη, Σίμου Αγγελίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Αδάμου ανέφερε πως με την αυριανή απόφαση για δημοσιοποίηση της λίστας αισθάνεται ανακουφισμένος, καθώς ήταν ένα από τα δύο θέματα που είχε βάλει ως στόχο στο σύντομο διάστημα της θητείας του.

Σημείωσε πως αύριο θα διευκρινιστεί, ότι τα ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα, αφορούν στην περίοδο κατά την οποία αυτή δόθηκε στη Βουλή και όχι στο σήμερα. Η λίστα, πρόσθεσε, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής ως συνέχεια των πρακτικών που τηρούνται κατά την Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει, είπε, δημοσιοποίηση της λίστας εντός της Βουλής.

Πρόσθεσε πως όπως έκριναν οι νομικοί σύμβουλοι, η απόφαση που θα λάβει η Βουλή δεν χρήζει να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα.
 
Συνεχίζουν οι εργασίες της ad hoc

Ο κ. Αδάμου επανέλαβε την πρόθεση της επιτροπής να συνεχίσει τις εργασίες της, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας.

«Δεν καταργείται η Επιτροπή, έχει μια πλειάδα άλλων θεμάτων που έθεσαν οι συνάδελφοι και θα τεθούν στις επόμενες συνεδρίες», είπε, προσθέτοντας πως όσα δεν προλάβει η Επιτροπή να εξετάσει, θα οδηγηθούν στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.
   
Απαντώντας σε ερωτήσεις, υποστήριξε πως η λίστα Γιωρκάτζη δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή με τον τρόπο που ήρθε, καθώς περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία δεν είναι η δουλειά του Σώματος να εξετάσει.

Θα έπρεπε, είπε, να είχαν στείλει μια λίστα που αφορά βουλευτές, υπουργούς, άτομα θεσμικών οργάνων και όχι εταιρείες, δημάρχους, κοινοτάρχες.

Μ.Χ.