You are here

Αργεί ο νόμος για τις ΕΠΕΥ

14/01/2002 17:21
Τα «φώτα» Τσιμπανούλη ζητά η Βουλή

Σημαντικές επιφυλάξεις σε θέματα ουσίας, εξέφρασε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ), αφήνοντας σαφώς να νοηθεί ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, μέχρι την νομοθετική κατοχύρωση του θεσμού.

Ύστερα από μακρά, πλην όμως «κλειστή» (χωρίς δηλ. την παρουσία των ΜΜΕ) συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, ο πρόεδρος της Μάρκος Κυπριανού, επεσήμανε ότι νομοσχέδιο για τις ΕΠΕΥ χρειάζεται ακόμη «πολύ δουλειά» μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση του και να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν «πολλές παρατηρήσεις και επιφυλάξεις σε θέματα ουσίας», επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου, είπε, προσθέτοντας ότι αφού πρώτα μελετήσουν σε βάθος το σχετικό κείμενο, στην συνέχεια θα τις συζητήσουν με τον Ελλαδίτη εμπειρογνώμονα Δημήτρη Τσιμπανούλη. Η συζήτηση στην Επιτροπή θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Αναφορικά με εμπλεκόμενα με τις ΕΠΕΥ, όργανα, ο Μάρκος Κυπριανού είπε ότι σύμφωνα με την διαδικασία της επιτροπής, θα τους ζητηθεί σε κάποια φάση να στείλουν γραπτώς τις απόψεις τους, τις οποίες αφού επεξεργαστούν και διαπιστώσουν ότι χρειάζεται να παρευρεθούν ενώπιον της Επιτροπής για να αναπτύξουν τις απόψεις τους, τότε, θα κληθούν. Μέχρι στιγμής διευκρίνισε, τις απόψεις τους ενώπιον της επιτροπής απέστειλαν η Κεντρική Τράπεζα, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το ΚΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Έτοιμο, πάντως, για να σταλεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια χαρακτήρισε ο κ. Κυπριανού το τροποποιητικό Νομοσχέδιο του «περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου νόμος 2001, ενώ οι κανονισμοί θα σταλούν στην Ολομέλεια σε 15 ημέρες γιατί χρειάζονται κάποια περισσότερη μελέτη και επεξεργασία.