You are here

Διευκολύνσεις για συνδρομητές Cytavision

01/03/2021 18:52

Μέτρα που αποσκοπούν στη διευκόλυνση και μη επιβάρυνση των συνδρομητών της υπηρεσίας Cytavision, λαμβάνει η Cyta την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία βλέπει τα έσοδα της εν λόγω υπηρεσίας να μειώνονται, ενώ έχει να αντιμετωπίσει τον βραχνά της πειρατείας στο αθλητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Τα μέτρα που λαμβάνει η Cyta ώστε να μην επιβαρύνονται οι συνδρομητές της Cytavision με την χρέωση της υπηρεσίας, για την περίοδο που δεν τη χρησιμοποιούν λόγω lockdown, περιγράφει σε επιστολή της η πρόεδρος της Cyta Ρένα Πάνου – Ρουβιθά.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Μάρτιο του 2020 και το Δεκέμβριο του 2020, η Cyta παρείχε στους συνδρομητές τη δυνατότητα προσωρινής αποσύνδεσης από την υπηρεσία Cytavision και προτίθεται να επαναλάβει σχετική εκστρατεία ενημέρωσης πελατών.

Όπως αναφέρεται θα ανακοινωθεί δημόσια η πρόθεση της Cyta να προχωρήσει σε προσωρινή αποσύνδεση προς όσους πελάτες υποβάλουν αίτημα μέχρι τις 15 Μαρτίου, υιοθετώντας χρεώσεις με αναδρομική ισχύ από τις 11 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί παγκύπρια εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Οι συνδρομητές που θα υποβάλουν αίτημα αλλά έχουν ήδη προβεί σε κανονική πληρωμή λογαριασμών μετά τις 11 Δεκεμβρίου 2020, θα πιστωθούν ανάλογα, όταν επιλέξουν να επαναδραστηριοποιήσουν την υπηρεσία.

Στην επιστολή της, η κ. Πάνου – Ρουβιθά αναφέρει πως οι ενέργειες και τα μέτρα, λήφθηκαν με πρωτοβουλία της Cyta σε μια περίοδο κατά την οποία «τα έσοδα της Cytavision μειώνονται σημαντικά λόγω των προσωρινών αποσυνδέσεων, ενώ η υπηρεσία συνεχίζει να επιβαρύνεται με το πλήρες κόστος του αθλητικού περιεχομένου, το οποίο συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κανονικά στους κατόχους των αντίστοιχων δικαιωμάτων, εφόσον οι αθλητικές διοργανώσεις συνεχίζονται».

Επίσης, σε μια περίοδο κατά την οποία «η μάστιγα της ‘πειρατείας’ του αθλητικού περιεχομένου εξακολουθεί να υφίσταται, με σημαντικό αριθμό υποστατικών στην Κύπρο να παρέχουν ‘πειρατικό’ περιεχόμενο δημόσιας θέασης χωρίς νόμιμες συνδρομές, αποστερώντας έτσι σημαντικά έσοδα από τη Cytavision».

Η επιστολή στάλθηκε ως απάντηση σε επιστολή της προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνας Ερωτοκρίτου η οποία ενέγραψε σχετικό θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή. Η κ. Ερωτοκρίτου αναφερόταν συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και είχαν αναστείλει τις εργασίες τους, ζητώντας τη λήψη μέτρων εκ μέρους της Cyta. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η μη επιβολή χρεώσεων για περιόδους αναστολής εργασιών ή παραχώρηση πίστωσης σε περιπτώσεις που ήδη έγιναν πληρωμές.

Το θέμα που αναμενόταν να τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών, αφορούσε τη δημόσια προβολή αθλητικών γεγονότων από τους παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών και τη συνεχιζόμενη χρέωση στους συνδρομητές, παρά την ισχύ διαταγμάτων συνεπεία της πανδημίας, που τους υποχρεώνει σε αναστολή της δραστηριότητάς τους.

Στη συνεδρία είχαν κληθεί εκπρόσωποι της Cyta, της Primetel, της Cablenet, της Epic και της Velister, ωστόσο, δεδομένης της ενημέρωσης που λήφθηκε, η συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Της Μαρίας Χαμπή