You are here

Δίκασε από τα έδρανα ο Πουργουρίδης

21/02/2002 01:35
Η επιτροπή ελέγχουν της βουλής δεν απέφυγε ούτε και χθες τη δίκη από τα έδρανα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Χρήστος Πουργουρίδης προέβη σε μετωπική επίθεση κατά του προέδρου του ομίλου Λαϊκής Κίκη Λαζαρίδη σε σχέση με τις δηλώσεις του που έκανε τον Μάρτιο του 2000 για την τιμή της μετοχής της Λαϊκής.

Απευθυνόμενος το απόγευμα στον υπουργό οικονομικών Τάκη Κληρίδη, ο οποίος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην επιτροπή και την κατάθεση του σχετικά με τα γεγονότα στο ΧΑΚ τη διετία 1999-2000, είπε τα εξής:
«Γνωρίζετε κύριε υπουργέ να υπάρχει στον κόσμο πρόεδρος δημόσιας εταιρείας και ειδικότερα τράπεζας ο οποίος να επικρίνει τους μετόχους της εταιρίας του διότι πωλούσαν τις μετοχές τους δέκα και δώδεκα λίρες τη μία και να μην έπρεπε να πάει φυλακή; Αυτό δεν έπραξε ο Κίκης Λαζαρίδης με τις δηλώσεις του πριν δύο χρόνια;»

O κ. Πουργουρίδης δεν περιορίστηκε μόνο στον κ. Λαζαρίδη, αλλά επέκτεινε τις αναφορές και τις επικρίσεις του - ανώνυμα αυτή τη φορά - εναντίον πάρα πολλών προέδρων και μελών δημοσίων εταιριών εισηγμένων τότε στο χρηματιστήριο αξιών.

Ακόμη ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου επέκρινε και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την παρέμβαση τους με δημοσιεύματα και άρθρα τα οποία επηρέαζαν και οδηγούσαν τους επενδυτές, όπως ισχυρίστηκε, σε λανθασμένες αγορές ή πωλήσεις μετοχών.