You are here

Εγκρίθηκαν δωδεκατημόρια Ιανουαρίου για ημικρατικούς

09/12/2021 20:06

Με 36 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον η Ολομέλεια του σώματος ενέκρινε απόφαση για την λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών, των οποίων οι προϋπολογισμοί δεν εγκρίθηκαν ακόμα από την Βουλή,  με δωδεκατημόρια για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σε παρέμβαση της κάλεσε τους ημικρατικούς οργανισμούς που δεν καταθέσαν ακόμα τους προϋπολογισμούς τους να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής οι προϋπολογισμοί έξι ημικρατικών οργανισμών και συγκεκριμένα του ΧΑΚ, του ΚΥΠΕ, του Ταμείου Τ/Κ Περιουσιών, της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος, του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και σήμερα, του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Τους προϋπολογισμούς τους κατέθεσαν στη Βουλή συνολικά 17 ημικρατικοί οργανισμοί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, παρέχεται στα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου των οποίων δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι προϋπολογισμοί για το έτος 2022, εξουσιοδότηση για διενέργεια δαπάνης για το μήνα Ιανουάριο του 2022, που δεν υπερβαίνει το ποσό που προβλέπεται στον περσινό προϋπολογισμό τους και αναλογεί στο συγκεκριμένο μήνα.

Ε.Χ.