You are here

Εμβολιάζουν το νόμο για την Αρχή κατά Διαφθοράς

15/01/2021 14:57

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών κάλυψε σήμερα μεγάλο μέρος της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη σύσταση και λειτουργία της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Στο πλαίσιο της κατ’ άρθρον συζήτησης του νομοσχεδίου άρχισε και ο εμβολιασμός του με εισηγήσεις των κομμάτων, στην προσπάθεια να καλυφθούν κενά και αδυναμίες που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γεώργιος Γεωργίου στο ΚΥΠΕ, η Επιτροπή προχώρησε σε μεγάλο βαθμό και κάλυψε σημαντικό έδαφος στη συζήτηση για την ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς. Στον τροποποιητικό νόμο έχουν συμπεριληφθεί και έχουν ενσωματωθεί κάποιες παρεμβάσεις και προτάσεις Βουλευτών, είπε.
 
Σημείωσε ότι η κατ΄ άρθρο συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια το αναθεωρημένο κείμενο αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην Επιτροπή μετά από δύο εβδομάδες.

Η Επιτροπή εξέτασε και τη νομοθεσία για την παρεμπόδιση και καταπολέμηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ολοκληρώνοντας την κατ’ άρθρον συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, πλέον το αναθεωρημένο κείμενο αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Επιτροπής την μεθεπόμενη Τετάρτη.
 
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στα δύο νομοθετήματα αρχές Φεβρουαρίου.