You are here

Έντεκα βουλευτές χωρίς χρέη και οκτώ χωρίς καταθέσεις

14/09/2021 07:21

Σύνολο έντεκα βουλευτών από τους 56, δεν έχουν καταγράψει χρέη στις δηλώσεις περιουσιακών τους στοιχείων που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Βουλής. Την ίδια στιγμή, οκτώ βουλευτές δεν αναφέρουν ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις βουλευτών των οποίων οι καταθέσεις περιορίζονται σε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, ενώ τα χρέη και τα δάνειά τους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις, στις οποίες τα χρέη υπερκαλύπτονται από την αξία άλλων περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.

Μειοψηφία αποτελούν, οι βουλευτές που δεν κατέχουν ακίνητη ιδιοκτησία επ’ ονόματί τους, ενώ ορισμένοι δηλώνουν σωρεία ακινήτων τα οποία είτε κληρονόμησαν, είτε τα έλαβαν ως δωρεά από γονείς, είτε τα αγόρασαν με μετρητά ή δάνεια.

Στις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, εντοπίζονται τεμάχια ακίνητης ιδιοκτησίας, αξίας από μερικές δεκάδες ευρώ, μέχρι και πέραν των €3 εκατ.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στις δηλώσεις των βουλευτών, περιλαμβάνεται η αναφορά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους σε τάφο που έχει στην ιδιοκτησία του, αλλά και η αναφορά του Ζαχαρία Κουλία ότι κατέχει ‘0’ σκάφη και ‘0’ αεροσκάφη.

Αρκετοί βουλευτές, έχοντας προφανώς υπόψη γεγονότα προηγούμενων ετών και σκιές που είχαν πέσει πάνω στα μέλη του κοινοβουλευτικού σώματος, σπεύδουν να επισημάνουν στις δηλώσεις τους ότι τα δάνεια τα οποία δηλώνουν είναι εξυπηρετούμενα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου, στη δήλωσή του, ότι κανένα από δάνεια τα οποία παραθέτει «δεν είναι μη εξυπηρετούμενα και καμία έκπτωση δεν έχει γίνει από κανένα χρηματοπιστωτικό οργανισμό στις υποχρεώσεις μου».

Οι καταθέσεις και τα χρέη των βουλευτών

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Βουλής, σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΔΗΣΥ:

Η δήλωση της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, περιλαμβάνει συνολικές καταθέσεις γύρω στις €7 χιλ., σε κοινούς λογαριασμούς με το σύζυγό της, τρεχούμενο λογαριασμό με €836 και προπληρωμένο λογαριασμό με €20. Σε ότι αφορά τα χρέη της, αναφέρει δύο στεγαστικά δάνεια (από ½ με τον σύζυγο) ύψους 182 χιλ. και 68 χιλ., καθώς και πιστωτική κάρτα με υπόλοιπο €606.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσιάζει συνολικές καταθέσεις €35,6 χιλ. και  υπόλοιπα €956 χιλ. που αφορούν δάνεια, τρεχούμενους λογαριασμούς και κάρτα. Σημειώνει ότι κανένα δάνειο δεν είναι μη εξυπηρετούμενο και πως δεν έχει τύχει καμίας έκπτωσης. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι οδηγεί όχημα η αξία του οποίου ανέρχεται σε €10 χιλ.

Ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης πέραν της ακίνητης και κινητής περιουσίας, διατηρεί συνολικές καταθέσεις γύρω στις €6,5 χιλ. σε δύο λογαριασμούς εκ των οποίων ο ένας κοινός, ενώ έχει υπόλοιπο στεγαστικού δανείου που ανέρχεται στις €98 χιλ. Δηλώνει παράλληλα, όχημα αξίας €2,5 χιλ.  και σειρά ακινήτων τα οποία έχει κληρονομήσει.

Συνολικές καταθέσεις ύψους €79,2 χιλ. και καθόλου χρέη, παρουσιάζει η δήλωση του βουλευτή Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος διαθέτει αυτοκίνητο αξίας €55 χιλ.

Καταθέσεις ύψους €66 χιλ., €59 χιλ. , €2 χιλ. και €76, σε τέσσερις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς διατηρεί ο βουλευτής Νίκος Γεωργίου. Την ίδια στιγμή, στη δήλωσή του παρουσιάζονται χρέη ύψους €62, 2 χιλ. , €55,8 χιλ. , €19 χιλ. (συνοφειλέτης κατά 1/3) και €137,1 χιλ. Το όχημά του είναι αξίας €9 χιλ. ενώ διαθέτει πέντε ασφαλιστικά συμβόλαια.

Ο Δημήτρης Δημητρίου διατηρεί συνολικές καταθέσεις €784 σε διάφορους λογαριασμούς κοινούς και μη, ενώ παρουσιάζει χρέος €86,8 χιλ. που αντιστοιχεί σε στεγαστικό δάνειο και οφειλή €177 σε πιστωτική κάρτα. Διαθέτει ακίνητα ως κληροδότημα από την οικογένειά του, όχημα αξίας €22 χιλ. και δύο ασφαλιστικά συμβόλαια.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, διατηρεί συνολικές καταθέσεις περίπου €139 χιλ. , εκ των οποίων οι €58,8 σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, ενώ δεν έχει στο όνομά του χρέη. Η αξία του οχήματός του ανέρχεται σε €42 χιλ.

Καταθέσεις ύψους €8,8 χιλ. και δάνεια €24,2 χιλ. παρουσιάζει η δήλωση του Γιώργου Κάρουλλα, ο οποίος κατέχει αυτοκίνητο αξίας €14 χιλ.

Περίπου στις €10 χιλ. ανέρχονται οι καταθέσεις του Ονούφριου Κουλλά, ενώ τα χρέη του περιλαμβάνουν υπόλοιπο στεγαστικού δανείου €76 χιλ., υπόλοιπο €18 χιλ. στεγαστικού δανείου, υπόλοιπο €24 χιλ. καταναλωτικού δανείου και υπόλοιπο €4 χιλ. λογαριασμού παρατραβήγματος. Το αυτοκίνητό του έχει αξία €7 χιλ.

Μερίδια σε 23 λογαριασμούς καταθέσεων συνολικού ύψους πέραν των €2 εκατ. κατέχει ο βουλευτής Μάριος Μαυρίδης, ενώ στη δήλωσή του περιλαμβάνεται χρέος €30 χιλ. στο οποίο είναι εγγυητής με άλλα 4 άτομα. Διαθέτει επίσης, όχημα αξίας €33 χιλ. και μετοχές σε εταιρείες.

Η Σάββια Ορφανίδου καταγράφει καταθέσεις €14,1 χιλ. και €7 χιλ.. Το δεύτερο ποσό είναι δεσμευμένο για ισόποσο δάνειο, το υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται στις €6,7 χιλ., ενώ η βουλεύτρια καταγράφει και δάνειο €51,9 χιλ., όχημα €6 χιλ. και κατοικία με εκτιμώμενη αξία πέραν του μισού εκατ.

Συνοφειλέτρια σε δύο σπουδαστικά δάνεια ύψους €56,5 χιλ. και €30,3 χιλ. είναι η Ρίτα Θεοδώρου - Σούπερμαν η οποία δεν αναφέρει καταθέσεις και διαθέτει όχημα €4 χιλ.

Ένα αναδιαρθρωμένο δάνειο €50 χιλ. περιλαμβάνει η δήλωση του Νίκου Σύκα, στην οποία δεν περιλαμβάνονται καταθέσεις, ενώ καταγράφεται όχημα €20 χιλ.

Ποσά €127 και €343 σε καταθέσεις περιλαμβάνει η δήλωση του Νίκου Τορναρίτη, ενώ τα δάνειά που αναφέρει αφορούν €20,6 χιλ. €26,2 χιλ. και €45,5 χιλ., ενώ διαθέτει και όχημα αξίας €40 χιλ.

Οι καταθέσεις που αναφέρει στη δήλωσή της η Φωτεινή Τσιρίδου, ανέρχονται στις €4,5 χιλ., ενώ αναφέρει χρέη €431,5 χιλ. και όχημα αξίας €60 χιλ.

Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης δηλώνει καταθέσεις €2 χιλ. και €40 χιλ. και σημειώνει ότι έχει αποπληρωθεί δάνειο που διατηρούσε στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Δηλώνει επίσης τρία οχήματα, συνολικής αξίας €7,5 χιλ.

Ο Χαράλαμπος Πάζαρος, διαθέτει καταθέσεις €173. Είναι εγγυητής σε δάνεια με υπόλοιπο €9,5 χιλ. και €21,2 χιλ. και πρωτοφειλέτης σε δάνειο €26 χιλ. ενώ κατέχει δύο αυτοκίνητα συνολικής αξίας € 27 χιλ .

Στεγαστικά και φοιτητικά δάνεια στο ΑΚΕΛ

Καταθέσεις €20,3 χιλ. αναφέρει ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ενώ παραθέτει χρέος €27,4 χιλ. ως συνοφειλέτης με τη σύζυγο του για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, και ως συνοφειλέτης σε δύο σπουδαστικά δάνεια ύψους €15,8 χιλ. το ένα και  €9,7 χιλ. το άλλο.

Ο Βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ πέραν της ακίνητης και κινητής περιουσίας, καταγράφει καταθέσεις ύψους €7 χιλ. και στεγαστικό δάνειο ύψους €79 χιλ. ενώ διαθέτει δύο αυτοκίνητα αξίας €35 χιλ. και €45 χιλ.

Η δήλωση του Άριστου Δαμιανού, παρουσιάζει υπόλοιπα τριών δανείων στα οποία είναι συνοφειλέτης, ενώ δεν υπάρχουν καταθέσεις επ’ ονόματι του βουλευτή . Στο πρώτο δάνειο το υπόλοιπο ανέρχεται στις €155,5 χιλ., στο δεύτερο στις €151,8 χιλ., στο τρίτο στις €66,1 χιλ.  Καταγράφει δύο οχήματα αξίας 23 χιλ.

Οφειλές €120,8 χιλ., €4713 και €2211, σε οικιστικό δάνειο, τρεχούμενο λογαριασμό με όριο παρατραβήγματος και πιστωτική κάρτα αντίστοιχα, παρουσιάζει η δήλωση του Αντρέα Καυκαλιά, που δεν περιλαμβάνει καταθέσεις ή ακίνητα και κατέχει όχημα €12 χιλ.

Ο Νίκος Κέττηρος διατηρεί καταθέσεις €5,6 χιλ. και χρέη που πλησιάζουν τις €70 χιλ. στα οποία περιλαμβάνονται υπόλοιπα δανείων και καρτών, ενώ διαθέτει όχημα €15 χιλ.

Καταθέσεις ύψους €2,5 χιλ. διατηρεί ο Γιώργος Κουκουμάς, η δήλωση του οποίου περιλαμβάνει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο ύψους €94,8 χιλ. και όχημα 15 χιλ.

Καταθέσεις €28,4 χιλ. και €2,6 χιλ. και υπόλοιπα χρεών €31,9 χιλ., €74,5 χιλ. €31,3 χιλ. €12 χιλ. και €594, παρουσιάζει η δήλωση του τέως γγ του ΑΚΕΛ,  Άντρου Κυπριανού ο οποίος δηλώνει όχημα αξίας 13 χιλ.

Στις €36,2 χιλ. ανέρχονται οι καταθέσεις του Κώστα Κώστα, ο οποίος είναι εγγυητής σε δύο στεγαστικά δάνεια επ’ ονόματι της συζύγου του, ύψους €240 χιλ. και €30 χιλ. και κατέχει δύο οχήματα αξίας €55 χιλ.

Καταθέσεις ύψους €8,9 χιλ. διατηρεί ο Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος είναι επίσης, συνοφειλέτης με τη σύζυγό του σε 3 σπουδαστικά δάνεια €7,5 χιλ., €5,9 χιλ. και €6,3 χιλ. και διαθέτει όχημα €10 χιλ.

Η Μαρίνα Νικολάου παρουσιάζει συνολικές καταθέσεις γύρω στις €11 χιλ. και καθόλου χρέη ή οχήματα.

Καταθέσεις €2,3 χιλ. και €17,1 χιλ. αναφέρει ο Αντρέας Πασιουρτίδης, καθώς και δάνεια €101,3 χιλ. και €12,7 χιλ. και ένα όχημα αξίας €20 χιλ.

Ο Βαλεντίνος Φακοντής αναφέρει καταθέσεις €80 χιλ. σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, καθώς και €10 χιλ. και €6 χιλ. σε ξεχωριστούς λογαριασμούς. Σε ότι αφορά τα χρέη, αναφέρει στεγαστικό δάνειο €100 χιλ., ενώ διαθέτει όχημα αξίας €3 χιλ.

Σύνολο καταθέσεων €67 χιλ. αναφέρει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η δήλωση της οποίας δεν περιλαμβάνει δάνεια. Διαθέτει όχημα αξίας €33 χιλ.

Καταθέσεις €5,8 χιλ. αναφέρει ο Χρίστος Χριστόφιας, η δήλωση του οποίου επίσης, δεν περιλαμβάνει δάνεια ή οχήματα.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει τέσσερις κοινούς λογαριασμούς καταθέσεων με ποσά €3,2 χιλ., €3 χιλ., €30,8 χιλ. και €19,4 χιλ. Στα χρέη παραθέτει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο €63,5 χιλ.

Δύο χωρίς χρέος στο ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραθέτει δύο τρεχούμενους λογαριασμούς με υπόλοιπο €222 και υπόλοιπο €2,8 χιλ., μία πιστωτική κάρτα με υπόλοιπο €7 χιλ. και μία με υπόλοιπο €10.8 χιλ. και ένα παρατράβηγμα €48,6 χιλ. Σε ότι αφορά τα δάνεια, δηλώνει δύο στεγαστικά δάνεια, ένα με υπόλοιπο €329,6 χιλ. συν τόκους και δεύτερο €82,2 χιλ. συν τόκους. Καταγράφει επίσης, όχημα αξίας €40 χιλ.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί καταθέσεις €460 χιλ. και όχημα €8 χιλ. ενώ, η δήλωσή της δεν παρουσιάζει χρέη.

Η δήλωση του Ζαχαρία Κουλία δεν παρουσιάζει καταθέσεις. Καταγράφει όχημα 9 χιλ. και 2 χιλ. μετοχές στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Σε ότι αφορά τα χρέη του, καταγράφει έξι διαφορετικά υπόλοιπα,  ύψους €31,9 χιλ., €8 χιλ. υπόλοιπο στεγαστικού, €282,3 χιλ. υπόλοιπο στεγαστικού, δύο φοιτητικά δάνεια €60 χιλ. και €20 χιλ. και ένα φοιτητικό δάνειο €143,5 χιλ.

Επτά λογαριασμούς χρεών και καθόλου καταθέσεις παρουσιάζει η δήλωση του Πανίκου Λεωνίδου.  Τα υπόλοιπα αφορούν €114 χιλ. στεγαστικού δανείου, €12,8 χιλ. finance αυτοκινήτου, €8,3 χιλ., €99 χιλ., €17,1 χιλ. τρεχούμενου λογαριασμού και δύο πιστωτικές με όριο €8,5 χιλ. Η αξία του οχήματός του ανέρχεται στις 20 χιλ. ενώ η δήλωση του βουλευτή περιλαμβάνει αρκετά ακίνητα.

Τρεχούμενο λογαριασμό €3 χιλ. και καθόλου δάνεια, περιλαμβάνει η δήλωση του Παύλου Μυλωνά, ο οποίος κατέχει όχημα αξίας €10 χιλ.

Χωρίς καταθέσεις είναι η δήλωση του Χρίστου Ορφανίδη. Στα χρέη του βουλευτή περιλαμβάνονται χρέη γύρω στις €65 χιλ. που αφορούν δάνεια, πιστωτικές κάρτες και τρεχούμενους λογαριασμούς ενώ διαθέτει όχημα αξίας €35 χιλ.

Δύο τρεχούμενους λογαριασμούς με πιστωτικό υπόλοιπο €11,1 χιλ. και €664 περιλαμβάνει στις καταθέσεις του ο Χρύσης Παντελίδης. Στα χρέη του περιλαμβάνεται υπόλοιπο δανείου €234,4 χιλ., υπόλοιπο δανείου €116 χιλ., υπόλοιπο πιστωτικής €1,9 χιλ., υπόλοιπο πιστωτικής €895 και υπόλοιπο πιστωτικής €98.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης αναφέρει καταθέσεις €12,5 χιλ. και €31,6 χιλ. και χρέη €3,9 χιλ. και €18,7 χιλ. και δύο οχήματα χωρίς αναφορά στην αξία τους.

Μικρά ποσά καταθέσεων €17, €121 και €2,4 χιλ. αναφέρει ο Χρίστος Σενέκης, καθώς επίσης, στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο €130,5 χιλ. και δύο οχήματα αξίας €4 χιλ.

Τρεις χωρίς αυτοκίνητα στην ΕΔΕΚ

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρει 80 χιλ., ενώ δεν παρουσιάζει χρέη.

Καταθέσεις €1700 παρουσιάζει η δήλωση του Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος είναι παράλληλα συνοφειλέτης σε δάνειο με υπόλοιπο €175 χιλ. τον Αύγουστο του 2020.

Τρεχούμενο λογαριασμό €8,4 χιλ. και δάνειο στο όνομά του και στο όνομα της γυναίκας του το οποίο αφορά οικογενειακή εταιρεία με υπόλοιπο €158 χιλ. καταγράφει στη δήλωσή του ο Ηλίας Μυριάνθους. Διαθέτει επίσης, δύο οχήματα €26,7 χιλ. και μια βάρκα αξίας €4 χιλ.

Καταθέσεις €3,3 χιλ. και €1,8 χιλ. παραθέτει ο Αντρέας Αποστόλου, ενώ τα χρέη του αφορούν οικιστικό δάνειο €245,4 χιλ. και οικιστικό δάνειο €24,6 χιλ. Παραθέτει επίσης, σειρά ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα τα οποία έλαβε ως δωρεά ή κληρονόμησε από τους γονείς του.

Δάνεια στο ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δηλώνει δύο καταθέσεις ύψους €4,2 χιλ και €1.000, ενώ έχει ένα δάνειο για οικιστικούς σκοπούς ύψους €223,1 χιλ. και ένα δάνειο ύψους €27 χιλ.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης Παρουσιάζει καταθέσεις €5,3 χιλ. σε προσωπικό λογαριασμό και €32 χιλ. σε κοινό λογαριασμό στον οποίο κατέχει μερίδιο ½. Τα χρέη του αφορούν €17,1 χιλ. σε δάνειο αυτοκινήτου και υπόλοιπο πιστωτικής €228 και το όχημά του είναι αξίας €20 χιλ.

Κανένα περιουσιακό στοιχείο, πλην μιας ασφάλειας ζωής και καταθέσεων, συνολικού ύψους γύρω στις €16,5 χιλ. δεν παρουσιάζει η δήλωση του βουλευτή της ΔΗΠΑ Σωτήρη Ιωάννου.

Χρέη €160 χιλ. και καθόλου καταθέσεις, κατέχει στο όνομά του ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος διαθέτει όχημα €6 χιλ.

Μεγάλα δάνεια στη ΔΗΠΑ

Καταθέσεις €78,5 χιλ. παρουσιάζει η δήλωση του προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Κάρογιαν, ενώ τα χρέη του ανέρχονται στις €380 χιλ. για την αγορά οικοπέδου και σε υπόλοιπο €582 χιλ. οικιστικού δανείου. Περιλαμβάνονται επίσης σειρά ακινήτων σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η δήλωση του Μαρίνου Μουσιούττα, παρουσιάζει υπόλοιπο λογαριασμού παρατραβήγματος €14,2 χιλ., πιστωτικής κάρτας €1,7 χιλ., δάνειο €31,9 χιλ. γραμμάτιο €3 χιλ. και δύο σπουδαστικά δάνεια €5,4 χιλ. και €10,6 χιλ. Το όχημά του έχει αξία €23,5 χιλ.

Ο Μιχάλης Γιακουμή αναφέρει τρεις λογαριασμούς καταθέσεων €24,5 χιλ. (κοινός), €3,9 χιλ. και €634 (κοινός). Τα χρέη του ανέρχονται σε €84,9 χιλ., €381,8 χιλ. και €4,9 χιλ., όλα από κοινού με τη σύζυγό του.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης δηλώνει συνολικές καταθέσεις €12,4 χιλ., χρέη συνολικού ύψους €97 χιλ. και όχημα αξίας €5 χιλ.

Δύο χωρίς χρέη στους Οικολόγους

Ο πρόεδρος του κόμματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου παρουσιάζει συνολικές καταθέσεις €166 χιλ. και δάνειο ύψους €40 χιλ. , στο οποίο είναι εγγυητής. Το όχημά του είναι αξίας €10 χιλ.

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, διατηρεί καταθέσεις ύψους €62,6 χιλ., ενώ δεν έχει καθόλου χρέη. Η αξία του οχήματός της ανέρχεται στις 2-3 χιλ., ενώ είναι ιδιοκτήτρια διατηρητέας οικίας στην Κακοπετριά, η οποία προήλθε από γονική παροχή και τεσσάρων οικοπέδων στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμώμενης αξίας $55 χιλ.

Καταθέσεις €33 χιλ. και €12,3 χιλ. αναφέρει ο Σταύρος Παπαδούρης, ο οποίος παρουσιάζει υπόλοιπο δανείου €66,2 χιλ. και διαθέτει οχήματα αξίας €13,5 χιλ.

Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες θα συνέλθει αύριο, 15 Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής για να προβεί σε έλεγχο συμμόρφωσης και ορθότητας των υποβληθεισών δηλώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία.

Όπως δήλωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, έχει ήδη συγκληθεί η επιτροπή πόθεν έσχες για να εξετάσει ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. «Σκοπός», είπε, «είναι να υπάρξει ο νενομισμένος έλεγχος, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας».

Της Μαρίας Χαμπή και της Ελένης Χαραλάμπους