You are here

Επιστρέφει στην έδρα του την Πέμπτη το Κοινοβούλιο

24/05/2022 09:38

Στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων επιστρέφουν οι εργασίες της Ολομέλειας του σώματος και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, μετά από δύο χρόνια περίπου που διεξάγονταν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η συνεδρία της Ολομέλειας του σώματος την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Βουλής, ενώ και από την ερχόμενη Δευτέρα και οι συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα διεξάγονται επίσης στο χώρο του Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις στη StockWatch η γενική διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, είπε ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν υπάρχει πλέον λόγος το Κοινοβούλιο να συνεχίσει τις εργασίες τους στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι βελτιωτικές εργασίες που πραγματοποιούνταν σε αίθουσες και άλλους χώρους της Βουλής έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα ζήτημα για την επιστροφή μετά από δύο χρόνια περίπου των εργασιών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές εργασίες του Κοινοβουλίου μεταφέρθηκαν στο συνεδριακό κέντρο από τις 20 Μάϊου 2020, ενώ το εβδομαδιαίο κόστος λειτουργίας της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο ανέρχεται στις €5 χιλ.

Όσον αφορά το ζήτημα του χώρου στάθμευσης στο κτήριο της Βουλής, ερωτηθείσα η κ. Ιερωνυμίδου είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι διαθέσιμος ο χώρος του παλιού νοσοκομείου Λευκωσίας.

E.X.