You are here

Γεωργιάδης: Θα ξαναβρούμε τα πόδια μας

03/04/2013 14:50
O Χάρης Γεωργιάδης παρέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Μιχάλη Σαρρή.

Στη διάρκεια σύντομης τελετής, στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κύπρος θα ξαναβρεί τα πόδια της, θα παραμείνει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και πολύ σύντομα δεν θα είναι εξαρτώμενη κανενός.

«Η πατρίδα μας πράγματι αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Έχουμε κλονιστεί, αλλά είμαστε όρθιοι. Και στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Έχουμε, πρόσθεσε, την προοπτική, τους ανθρώπους και τις δυνάμεις για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πάμε μπροστά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα τα καταφέρουμε».

Είπε εξάλλου ότι η ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών είναι μεγάλη, ενώ είναι δεδομένη και η σιγουριά του για την ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού του Υπουργείου.

Αναφερόμενος στον προκάτοχό του είπε ότι ο Μιχάλης Σαρρής άφησε το στίγμα του στα οικονομικά πράγματα και ευρύτερα στην πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης τον αποκάλεσε προσωπικό του φίλο και δάσκαλο της οικονομικής πολιτικής.

Είπε ότι η πρόσφατη παρουσία του κ. Σαρρή στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο σύντομη και αν ήταν, ήταν εξίσου σημαντική και καθοριστική με την προηγούμενη του θητεία στο ίδιο πόστο. «Με τη δική του καθοδήγηση η Κύπρος απέφυγε τα χειρότερα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος ο νέος Υπουργός δήλωσε αστειευόμενος πως ελπίζει να καταφέρει να παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών για διάστημα περισσότερο του ενός μηνός, απ’ ότι έμεινε στο Υπουργείο Εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρρής ευχήθηκε τα καλύτερα στον νέο Υπουργό, ενώ ευχαρίστησε και τους συνεργάτες του. Όπως είπε, η θητεία του στο Υπουργείο ήταν σύντομη αλλά συνάμα και δύσκολη, γεμάτη από σκληρούς
αγώνες και τολμηρές αποφάσεις.

«Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση του μνημονίου αρχίζει μια καινούρια σελίδα» στην οικονομική και γενικότερη ιστορία του τόπου, είπε ο απερχόμενος Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «εναπόκειται σε εμάς να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία», παρά τις δυσκολίες.

Τέλος ανέφερε ότι με το νέο Υπουργό Οικονομικών τον συνδέει προσωπική φιλία ενώ είπε ότι θα τον βρει στο πλευρό του για οτιδήποτε χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής παράδοσης-παραλαβής, τον νέο Υπουργό καλωσόρισαν στο Υπουργείο ο Γενικός Διευθυντής Χρίστος Πατσαλίδης, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου και η Μαρίνα Jensen εκ μέρους του Γραφείου Προγραμματισμού, ενώ ευχαρίστησαν τον κ. Σαρρή για τη συνεργασία.