You are here

Χρυσοστόμου: Επιτυχής ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού

05/04/2006 09:48

• Μπορούν να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις τα συγκυβερνώντα κόμματα

• Προς το συμφέρον της Κύπρου ένταξη στην ΟΝΕ το 2008


Τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού εντός των καθορισμένων συνταγματικών πλαισίων για τρεις συνεχείς χρονιές, θεωρεί ως μεγαλύτερη επιτυχίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άριστος Χρυσοστόμου. Ο κ. Χρυσοστόμου σε συνέντευξη του στη StockWatch, τόνισε ότι τα πιο σημαντικά νομοσχέδια που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής είναι ο περί της Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων, ο περί Στοιχημάτων νόμος του 2006 και ο νόμος περί Εταιρειών.

Αναφορικά με τη διαφορετικότητα που παρουσιάζεται όταν συζητούνται τα νομοσχέδια από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ δεσμεύονται να υλοποιήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Τάσσου Παπαδόπουλου. Πέρα από αυτό πρόσθεσε διατηρούν την αυτοτέλεια τους και δεν στερούνται του δικαιώματος να εκφράζουν τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους στα επί μέρους θέματα.

Σχετικά με την ένταξη στην ΟΝΕ, ο κ. Χρυσοστόμου επεσήμανε ότι είναι υποχρεωτική και το ΔΗΚΟ εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον της Κύπρου η ένταξη στην ΟΝΕ το συντομότερο δυνατό και ότι η στόχευση για υιοθέτηση του ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2008 είναι εφικτή.

Τέλος, σχετικά με το αν πιστεύει στην επανεκλογή του, σημείωσε ότι ο Θεός του χάρισε υγεία και διαύγεια πνεύματος και αξιοποιώντας τη μακρά εμπειρία που διαθέτει, τις γνώσεις που έχει αποκτήσει και την αμέριστη αγάπη του για τον άνθρωπο, την πατρίδα και την πόλη του θα συνεχίσει την προσφορά του με τον ίδιο ζήλο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επανεκλεγεί.

Του Σωκράτη Ιωακείμ και της Γεωργίας Χαννή