You are here

Η Α. Δημητρίου παρέλαβε τα «κλειδιά» της Βουλής

10/06/2021 19:42

Τα «κλειδιά» της  Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε  η νέα πρόεδρος της Αννίτα Δημητρίου, από τον απερχόμενο πρόεδρος του σώματος Αδάμο Αδάμου.

Λίγο μετά την εκλογή της στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της κυπριακής Δημοκρατίας η κ. Δημητρίου, μετέβη στο κτίριο της Βουλής και παρέλαβε τα ηνία της προεδρίας του νομοθετικού σώματος από τον προκάτοχο της.

Σε δηλώσεις εισερχόμενη στο κτήριο της Βουλής, είπε ότι νιώθει ευγνωμοσύνη και τιμή

«Με συνεργασίες και σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα και κυρίως να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», δήλωσε.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε την κ. Δημητρίου παραχωρώντας της τη θέση του.

Η κ. Δημητρίου δήλωσε, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη της προς τον κ. Αδάμου, τον οποίο και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας την επιθυμία η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο κ. Αδάμου είπε ότι διακατέχεται από μεγάλη χαρά για την εκλογή της στην προεδρία της Βουλής. Πρόσθεσε πως η νέα πρόεδρος έχει όλα τα εχέγγυα, τις γνώσεις και τις ικανότητες που χρειάζονται για την νέα της θέση.

Επεσήμανε, ότι η Αννίτα Δημητρίου που γνωρίζει ο ίδιος στα πέντε χρόνια που συνυπήρξαν στην Βουλή, είναι άνθρωπος μετριοπαθής που ξέρει να συνθέτει ιδέες και απόψεις, να συμβιβάζει και συμβιβάζεται και να προχωρά.

Αυτά τα στοιχεία όπως είπε, αποτελούν τα χρειώδη για αυτόν που κάθεται στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής.