You are here

Η βουλή επέβαλε τον κανονισμό για τρεις ημικρατικούς

05/12/2019 11:30

Η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει τον κανονισμό της βουλής στέλλοντας τρεις προϋπολογισμούς ημικρατικών οργανισμών στο νέο χρόνο.

Οι τρεις προϋπολογισμοί που δεν κατατέθηκαν έγκαιρα γι’ αυτό αναβάλλεται η εξέταση τους ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και ως εκ τούτου δεν οδηγούνται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Παρασκευής, είναι ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, της Αρχής Λιμένων και της Επιτροπής Σιτηρών.

Στην συνεδρία κλήθηκε και ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Μετά το πέρας της συνεδρίας ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Άγγελος Βότσης  δήλωσε ότι «τη φετινή χρονιά έχουν κατατεθεί έγκαιρα και οι 30 προϋπολογισμοί που αφορούν τη δική μας επιτροπή. Έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ θα εγκριθούν κάποιοι και στην αυριανή συνεδρία της ολομέλειας».

Σημείωσε ότι «για τους τρεις οργανισμούς που έχουν καθυστερήσει να τους υποβάλουν θα συνεχιστεί η συζήτηση τον Ιανουάριο. Ταυτόχρονα στην αυριανή συνεδρία της ολομέλειας, θα ενημερωθεί ο πρόεδρος της βουλής για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση».

Ο κ. Βότσης ανέφερε εντούτοις ότι συζητήθηκε και αποδεσμεύτηκε το κονδύλι που αφορά την αντιμισθία του προέδρου, αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ του ΡΙΚ.

 Ανέφερε επίσης ότι «έχουμε εγκρίνει την τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού 2020 με τις κυβερνητικές τροποποιήσεις που είχαμε ενώπιον μας, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί ώστε εν συνεχεία οι πολιτικές δυνάμεις να υποβάλουν τις δικές τους τροποποιήσεις».

Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα η επιτροπή θα ολοκληρώσει τον συντονισμό όλων των τροπολογιών και θα κατατεθεί στην ολομέλεια.

Της Ηρώς Ευθυμίου