You are here

Η Βουλή στηρίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία

27/06/2001 15:24
Την διαβεβαίωση της συνεχούς υποστήριξής του προς το έργο που επιτελεί η Ελεγκτική Υπηρεσία και την αμέριστη πρόθεσή του για συνεργασία νομοθετικού σώματος και Ελεγκτικής
Υπηρεσίας, επέδωσε σήμερα ο Πρόεδος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας στην Γενική Ελεγκτή Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο κ.Χριστόφιας και η κ.Γιωρκάτζη συναντήθηκαν με σκοπό την εξεύρευση τρόπων για περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας Βουλής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ενώ συζήτησαν και φόρμουλα αξιοποίησης των εισηγήσεων της Ελγκτικής Υπηρεσίας από το νομοθετικό σώμα.

Η Γενική Ελεγκτής μετά το πέρας της συνάντησης εκτίμησε ότι η Βουλή μπορεί να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο έργο του ελέγχου, είτε στα πλαίσια διαφόρων νομοθετημάτων που εγκρίνει είτε στα γενικότερα πλαίσια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην περίπτωση που οι εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν υιοθετούνται ή δεν εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση.

Ο έλεγχος, σύμφωνα με την κ. Γιωρκάτζη, "είναι ένα απαραίτητο στοιχείο τηςΔημοκρατίας,
διότι αφενός αποτρέπει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και επενεργεί παιδαγωγικά, με την έννοια ότι αντιοικονομικές διαδικασίες μπορεί να τερματιστούν με υιοθετήσεις εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή".

Η Γενική Ελεγκτής τόνισε εξάλλου κατηγορηματικά, ότι η ίδια δεν συμμερίζεται την άποψη ότι
οι εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επανέρχονται και δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ σημείωσε ότι πολλοί ελεγχόμενοι υιοθετούν τις εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.