You are here

Κ. Κόκκινος: Δεν υπέστη κυβερνοεπίθεση η Βουλή

06/04/2021 08:31

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν υπέστη κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγο στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο υφυπουργός καινοτομίας και ψηφιακής ασφάλειας Κυριάκος Κόκκινος.

Η αναφορά του κ. Κόκκινου διαψεύδει τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Βουλή. Ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «βεβιασμένη».

Πληροφορίες της StockWatch εκ μέρους της Βουλής, αναφέρουν ότι η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο του γενικού διευθυντή της Βουλής, με βάση την ενημέρωση που υπήρχε εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε εν αναμονή της ανάρτησης της επίμαχης λίστας των 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο συνεργατισμό, που έτυχαν ρύθμισης μέσω διαγραφής ποσού ή ανταλλαγής ακινήτου.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «η ιστοσελίδα της Βουλής δέχεται τις τελευταίες ώρες επίθεση από Τούρκο χάκερ, σε συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων εναντίον ιστοσελίδας του υπουργείου Άμυνας και των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροδρομίου Λάρνακας».

Σημειωνότας ότι γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για αναχαίτιση των επιθέσεων «χωρίς να έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί η ιστοσελίδα της Βουλής. Δεν μπορεί όμως αυτή την ώρα, όπως γίνεται κατανοητό, να γίνει ενημέρωση της ιστοσελίδας».

Μ.Χ.