You are here

Καφενείο οι χρηματιστές λέει ο Πουργουρίδης

21/11/2001 04:26
Καφενείο του Αγίου Δομετίου χαρακτήρισε το σύνδεσμο χρηματιστών ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της βουλής Χρήστος Πουργουρίδης και η σημερινή συνεδρία της επιτροπής διακόπηκε άδοξα. Ο πρόεδρος των χρηματιστών Χριστόδουλος Έλληνας κάλεσε τον κ. Πουργουρίδη να απολογηθεί, ο τελευταίος αρνήθηκε και τότε η ηγεσία του συνδέσμου των χρηματιστών αποχώρησε σύσσωμη.

Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Πουργουρίδη και Έλληνα και ο πρόεδρος των χρηματιστών ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η στάση του οποιουδήποτε να κατηγορεί ένα οργανωμένο σύνδεσμο και την εκλελεγμένη διοίκηση του και να τον χαρακτηρίζει καφενείο. Η κριτική του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά των χρηματιστών έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του πολύκροτου θέματος της πορείας του χρηματιστηρίου κατά την περίοδο 1999-2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο σύνδεσμος χρηματιστών αναμένεται να συνέλθει αύριο Πέμπτη για να εξετάσει εκτάκτως την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετα τους χαρακτηρισμούς Πουργουρίδη, για να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Στη ανακοίνωση θα καλείται δημόσια ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της βουλής να αποσύρει τους ισχυρισμούς του. Η επιστολή θα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της βουλής και σε όλα τα πολιτικά κόμματα του τόπου.