You are here

Κλείνουν χαραμάδες ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

16/03/2010 14:57
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία μηχανισμών για τον καλύτερο συντονισμό σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Όπως εξήγησαν οι δύο άνδρες μετά τη δίωρη συνάντηση τους, συμφώνησαν να καταρτιστεί εξαμελής ομάδα, τρεις δηλαδή βουλευτές από κάθε κόμμα ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός στη βουλή.

Παράλληλα συμφώνησαν όπως οι επικεφαλείς των διαφόρων ομάδων οι οποίοι παρακολουθούν και χειρίζονται τα διάφορα θέματα όπως της οικονομίας, παιδείας και άλλων να διαβουλεύονται ώστε να κατατίθενται κοινές προτάσεις προς την κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι δύο ηγέτες των συμπολιτευόμενων κομμάτων απέρριψαν επίσης ότι υποβλήθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυπριακής οικονομίας για τα έτη 2010-2013 στη Κομισιόν. Ο Άνδρος Κυπριανού είπε ότι είχε ο ίδιος επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κατατεθεί στη Κομισιόν το ΠΣ προτού υποβληθούν και συζητηθούν τα μέτρα των κομμάτων.

Ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε εντούτοις ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει χρονοτριβή στο διάλογο των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τα μέτρα.

Από τη δική του σκοπιά ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, επεσήμαινε ότι αύριο το κόμμα του θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών στον οποίο θα επιδώσουν τις δικές τους εισηγήσεις για δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ θα καταθέσουν προς συζήτηση και τα δικά τους σχόλια αναφορικά με το ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο μήνα.

Η.Ε.