You are here

Κονδύλια για πολιτικούς διορισμούς

18/09/2020 06:58

Επανέρχεται η βουλή στην εξέταση αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων για σκοπούς αγοράς υπηρεσιών, με τα πρώτα αιτήματα που τίθενται ενώπιον της επιτροπής οικονομικών να περιλαμβάνουν ποσά για πολιτικούς διορισμούς.

Πρόκειται για τον πολιτικό διορισμό ατόμου εκ μέρους του προέδρου και του κυβερνητικού εκπροσώπου έναντι αμοιβής €30,9 χιλ. συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ετησίως και για τον πολιτικό διορισμό συμβούλου/συνεργάτη εκ μέρους του υπουργού μεταφορών έναντι αμοιβής €31 χιλ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, ετησίως.

Για την πρώτη περίπτωση απαιτείται αποδέσμευση ποσού €12,9 χιλ. καθώς η σύμβαση αρχίζει από το τέλος Ιουλίου 2020 και για τη δεύτερη ποσό €15,1 για το 2020 εφόσον η σύμβαση άρχισε στις αρχές Ιουλίου.

Για τις δύο περιπτώσεις, παρέχονται λεπτομέρειες αναφορικά με τα προσόντα των ατόμων και τις εργασίες που θα εκτελούν οι οποίες περιλαμβάνουν διεξαγωγή ερευνών, μελετών και σημειωμάτων για θέματα που θα ζητηθούν από τους δύο αξιωματούχους, καθώς και οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα τους ανατεθούν.

Πρόσθετο αίτημα που έχει ενώπιον της η βουλή, προέρχεται από το τμήμα επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας και αφορά νέα ανάγκη για αγορά υπηρεσιών μελετητών για διάφορα έργα στις κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, καθώς και την εκτέλεση εργασιών για τρίτους, για έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΑΗΚ. Το ποσό που ζητά το τμήμα ανέρχεται στις €199 χιλ. και €180,9 χιλ., αντίστοιχα.

Μικρότερα ποσά που κυμαίνονται από €5 – €8 χιλ. ζητούνται για σκοπούς αγοράς υπηρεσιών εκ μέρους του υφυπουργείου ναυτιλίας, του υπουργείου δικαιοσύνης και του υπουργείου Γεωργίας.

Σε ότι αφορά το υφυπουργείο ναυτιλίας, το αίτημα σχετίζεται με τη διατήρηση του φυσικού αρχείου ναυτικής απογραφής για περίοδο εννέα μηνών, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που έχει ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του αρχείου, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο ο οποίος πληροί όλους τους βασικούς όρους ασφάλειας με δυνατότητα ανάκτησης φακέλων.

Στο υπουργείο δικαιοσύνης, το ποσό θα καλύψει την αγορά υπηρεσιών για ετοιμασία όρων προσφοράς για τη λειτουργία της σχολής επιμόρφωσης οδηγών από ιδιωτικό οργανισμό.

Σε πιστώσεις που αφορούν κάλυψη του ΦΠΑ αναφέρεται το ποσό που ζητά το υπουργείο γεωργίας. Όπως σημειώνεται, στο ποσό εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε στο αίτημα αποδέσμευσης για αγορά υπηρεσιών που αφορούσε τον έλεγχο και πιστοποίηση ετήσιων λογαριασμών του οργανισμού αγροτικών πληρωμών, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή οικονομικών.

Της Μαρίας Χαμπή