You are here

Λ.Κ. 2,8 εκ. θα στοιχίσει η ανακαίνιση της Βουλής

18/07/2001 18:14
Σε 18 μήνες θα αποπερατωθεί η ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Βουλή και το κόστος να ανέλθει στα Λ.Κ. 2,822,000 με ενδεχόμενη αύξηση της τάξης του 10%, ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής της Βουλής Κωστάκης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου απάντησε σε ερώτηση της Stockwatch προς τον κ. Χριστόφια, αναφορικά με το κονδύλι ανακαίνισης της Βουλής, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας όπου πραγματοποιούνται τα έργα ανακατασκευής της.

Η αναβάθμιση, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, θα ολοκληρωθεί σε 6 φάσεις με την πρώτη να παραδίδεται την 1η Οκτωβρίου και αφορά την αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας.

Στις εργασίες αυτές περιλαμβάνονται και νέες πτέρυγες οι οποίες θα προστεθούν, καθώς επίσης και η ανακαίνιση των ήδη υφισταμένων κτιρίων αλλά και του προαυλείου και εισόδου της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής επέρριψε σοβαρότατες ευθύνες στην εκτελεστική εξουσία για την κωλυσιεργία στην προώθηση ενός νέου κτιρίου για το Νομοθετικό Σώμα. «Πρέπει» τόνισε ο κ. Χριστόφιας «να πάψουν να θεωρούν την Βουλή, ως τον φτωχό συγγενή της πολιτείας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του θα γίνει εφικτή η έναρξη οικοδόμησης του νέου κτιρίου της Βουλής και σε 5 χρόνια να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.