You are here

Μένει στην άμυνας ο Χρ. Χρήστου

14/09/2021 14:01

Την απόφαση για παραμονή του προέδρου του ΕΛΑΜ ως μέλος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, έλαβε σήμερα η επιτροπή Επιλογής.

Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής εκ μέρους του προέδρου της επιτροπής Άμυνας Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείτο να συγκαλέσει την Επιτροπή, επικαλούμενος ζητήματα εθνικής ασφάλειας τα οποία συνδέει με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου στην Επιτροπή.

Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής Επιλογής, στο κρατικό κανάλι, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ σημείωσε ότι η επιτροπή αποφάσισε στη βάση του ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί βουλευτής από μια Επιτροπή στην οποία επιθυμεί να συμμετέχει.

Πρόσθεσε πως μετά την απόφαση, ο κ. Σιζόπουλος δεν θα μπορεί να θέσει ξανά το θέμα ενώπιον της Επιτροπής, αλλά μπορεί να το θέσει σε διαφορετικό επίπεδο, όπως είπε.

Αναφερόμενος στην απόφαση της επιτροπής Επιλογής, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και της επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος, σημείωσε ότι ο ίδιος έπραξε ότι θεωρούσε σωστό και πως είναι στη δικαιοδοσία της επιτροπής να λάβει την όποια απόφαση. «Τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν, ας τα δει η επιτροπή Επιλογής», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα λάβει τις πολιτικές του αποφάσεις, για ζητήματα που αφορούν και στον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής Άμυνας, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν διάφορα ζητήματα για να λειτουργεί η επιτροπή σωστά η Επιτροπή».

Μ.Χ.