You are here

Μικραίνουν τις πινακίδες των μοτοσικλετών

20/05/2022 12:05

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται κανονισμοί, που σκοπεύουν στην παροχή δυνατότητας τοποθέτησης πινακίδων μικρότερων διαστάσεων σε μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί στοχεύουν στο να επιλυθεί το πρόβλημα που παρατηρείται λόγω μη επαρκούς χώρου για τοποθέτηση των πινακίδων αυτών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες σήμερα διαστάσεις.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί που τέθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, σκοπό έχουν την τροποποίηση των περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμών, ώστε να δίδεται στους ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών η επιλογή χρήσης πινακίδων με μικρότερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Επιτροπής, η προτεινόμενη τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία καθότι με τις υφιστάμενες προδιαγραφές μεγέθους των πινακίδων παρατηρήθηκε δυσκολία στην τοποθέτηση τους λόγω έλλειψης επαρκούς χώρου στις μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα.

Στο πλαίσιο της εξέτασης των υπό συζήτηση κανονισμών στην επιτροπή, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ανέλυσε τις πρόνοιες των προτεινόμενων κανονισμών, ενώ σε παρατήρηση των μελών της επιτροπής κατά πόσο με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επηρεάζεται η λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κανονισμοί τυγχάνουν της έγκρισης όλων των μελών της επιτροπή.

Ε.Χ.