You are here

Νέο αίτημα για «λίστα Γιωρκάτζιη»

20/02/2020 06:43

Νέο αίτημα θέτει ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ώστε να ληφθεί απόφαση για την άμεση κατάθεση της λίστας Γιωρκάτζιη ενώπιον της επιτροπής ελέγχου. Στην επιστολή του ο κ. Περδίκης κάνει λόγο για «ύβρη» και «διασυρμό» που επιφέρει η παρούσα κατάσταση.

Σε χθεσινή επιστολή προς τον πρόεδρος της επιτροπή ελέγχου Ζαχαρία Κουλία, ο κ. Περδίκης διατυπώνει συγκεκριμένα την πρόταση όπως η λίστα κατατεθεί αμέσως, στη μορφή που είχε συσταθεί αρχικά, δηλαδή στις αρχές του 2019, στη γραμματεία της επιτροπής, ώστε να διανεμηθεί στα μέλη της επιτροπής.

«Αυτό που συμβαίνει αποτελεί πλέον ύβρη στην ιδιότητα μας ως μέλη της βουλής των αντιπροσώπων» υποστηρίζει ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας ότι «στο όνομα της αποφυγής του «κανιβαλισμού», στερούνται των συνταγματικών τους δικαιωμάτων οι βουλευτές μέλη της επιτροπής ελέγχου».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι για να τερματιστεί η αναταραχή και ο δημόσιος διασυρμός και για να δοθεί το δικαίωμα να αναιρεθεί η θέση ότι «κάποιοι στήνουν σινικό τοίχο για να μην έρθει η λίστα Γιωρκάτζιη στα χέρια των βουλευτών», απαιτείται να κατατεθεί ως έχει, χωρίς καμία επεξεργασία ή επικαιροποίηση και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προστίθεται ότι κάτι τέτοιο θα συνάδει με τα όσα δήλωσε ενώπιον της επιτροπής ο ίδιος ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Σε ότι αφορά το θέμα της εμπιστευτικότητας των στοιχείων, ο κ. Περδίκης υποστηρίζει ότι αυτή μπορεί να διασφαλιστεί με πολλούς νόμιμους και εύλογους τρόπους που δεν θα πλήττουν την αξιοπρέπεια των βουλευτών μελών της επιτροπής.

Η επιστολή του κ. Περδίκη, προκύπτει μετά την συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου κατά την οποία για μια ακόμη φορά δεν παρουσιάστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία αναφορικά με τη λίστα που αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Η συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας κατέληξε στο ότι η επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει ποια ακριβώς στοιχεία επιθυμεί και να τα ζητήσει γραπτώς από τον διοικητή της ΚΤ για να κατατεθούν, αλλά χωρίς επεξεργασία, για την οποία όπως δήλωσε ο κ. Ηροδότου, δεν είναι αρμόδια η ΚΤ.

Επισυνάπτεται η επιστολή του προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Μ.Χ.