You are here

Νέος καυγάς στη Βουλή μεταξύ βουλευτών

14/09/2022 13:32

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη και του ανεξάρτητου βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας.

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών, ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση αναγνώρισης τίτλων σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου με τον πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Χριστοφίδης, κατήγγειλε ότι δέχθηκε χυδαιότατες απειλές, σε επίπεδο πρωτοφανές στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές και ύβρεις, όπως "θα μας σάσει, θρασύδειλοι" και δήλωσε ότι θα πρέπει άμεσα η Βουλή να λάβει μέτρα.

«Αποτελεί προσβολή του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα προβεί σε καταγγελία στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ακόμα, ότι είναι η τρίτη φορά, κατά την οποία σημειώνεται επεισόδιο με το συγκεκριμένο βουλευτή, αναφέροντας ότι «εάν θα συνεχίσει αυτή η συμπεριφορά, ενδεχομένως να μην προσερχόμαστε στις συνεδρίες».

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους, απάντησε ότι «ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε με το ψέμα στο στόμα και θα του φύγει το ψέμα όταν φύγει από τη ζωή».

Σημείωσε ότι, μιλούσε στην Επιτροπή και όχι στο συγκεκριμένο πρόσωπο που θίχθηκε από την τοποθέτηση του.

«Ωστόσο όταν αναφέρθηκα στο ΤΕΠΑΚ και το ΑΚΕΛ, άρχισε να εξαπολύει μύδρους εναντίον μου», πρόσθεσε.  

«Να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και εγώ δεν δίνω δεκάρα. Είναι ψέμα ότι είπα ότι θα τον σάσω. Τον αποκάλεσα θρασύδειλο με περικεφαλαία», είπε ακόμα.

Ε.Χ.