You are here

Το νυστέρι στο κόκαλο

30/01/2002 07:56
Θα ζητηθούν ονόματα βουλευτών που πήραν μετοχές

Το ζωνάρι παίρνει και μέλη ΔΣ εταιριών


Κατάλογο όλων των ονομάτων των βουλευτών που πήραν οι ίδιοι ή άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα μετοχές με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης αναμένει από μέρα σε μέρα ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της βουλής Χρήστος Πουργουρίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της STOCKWATCH ο κ. Πουργουρίδης ζήτησε από τις Αρχές του χρηματιστηρίου όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται όλοι οι κατάλογοι με τα ονόματα όσων πήραν μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση, αντίγραφα επιταγών που πληρώθηκαν για την αγορά των μετοχών και αριθμούς ταυτοτήτων ώστε να αποφευχθεί τυχόν λάθος στην περίπτωση κατά την οποία θα υπάρξει συνωνυμία.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της βουλής θα κληθούν επίσης να παρελάσουν πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων δημοσίων εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο την περίοδο της διετίας 1999-2000. Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχει ετοιμάσει κατάλογο ονομάτων που θα κληθούν ενώπιον της, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τις αρχές του χρηματιστηρίου όλα τα στοιχεία που αφορούν αγοραπωλησίες μετοχών από διοικητικούς συμβούλους εταιριών στην περίοδο Απριλίου-1999 Μαρτίου 2000. Ειδικότερα η επιτροπή ελέγχου της βουλής έχει ζητήσει στοιχεία σε σχέση με όλες τις ρευστοποιήσεις μελών διοικητικών συμβούλων κυρίως κατά τις κλειστές περιόδους.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι σήμερα στις 3:00μμ θα παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της βουλής ο υπουργός οικονομικών Τάκης Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης θα απαντήσει σε ερωτήματα και διευκρινήσεις των βουλευτών σε σχέση με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη διετία 1999-2000 και το ρόλο που διαδραμάτισε ή έπρεπε να διαδραματίσει η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών, ως το καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο για τα χρηματιστηριακά πράγματα του τόπου.