You are here

Ο ένας τα ρίπτει στον άλλο για τα χάλια του ΧΑΚ

03/10/2001 22:02
Πόντιοι Πιλάτοι ήταν και σήμερα τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑΚ και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που εμφανίσθηκαν ενώπιον της επιτροπής ελέγχου και οικονομικών της βουλής που εξετάζει τυχόν παρατυπίες και παρανομίες στο Χρηματιστήριο κατά τη διετία 1990-2000.

Τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ένιψαν τα χέρια και επανέλαβαν ότι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την ανώμαλη και στρεβλωτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ΧΑΚ κατά τη διάρκεια της διετίας 1999-2000.

Ωστόσο, πυροβόλησαν τους χρηματιστές και μεγαλομετόχους δημοσίων εταιριών, οι οποίοι όπως ισχυρίστηκαν πάτησαν πάνω στο Ιερό. Τους κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύτηκαν την απειρία του επενδυτικού κοινού και την έλλειψή θεσμοθετημένου πλαισίου. Κάλεσαν όμως τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής να καλέσουν ενώπιον τους και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους και ειδικότερα τους χρηματιστές για να έχουν πιο σφαιρική ιδέα επί του όλου θέματος.

Μέλη των επιτροπών ελέγχου και οικονομικών εξέφρασαν την άποψη ότι προσεχώς θα πρέπει να κληθούν ενώπιον της βουλής και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να εξετασθεί και ο ρόλος κάποιων εντύπων κυρίως οικονομικών. Προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης χειραγωγούσαν συγκεκριμένες μετοχές.